Bolstrade hörn

Regnet slog till idag. Klockan blev både ett och två. Det blir väl ingenting gjort idag då förutom att fika och spela Yatsy. Det är inte dumt det heller.

Ramen

Regnet slutade och jag masade mig ut. På landet rusar vi inte. Fick till ramen högst upp som jag bubblade om i förgående inlägg. Sågade även bort en del av framsidan där lyftkranen ska sitta.

tving

Det var lite knickigt att få till ramen. Högt upp och så har man bara två händer. Satte klossar först för att kunna lägga upp brädorna på. Hade god hjälp av enhandstvingarna.

Bolstra

Nästa steg var att bolstra de vassa hörnen med bubbelplast för att skona presenningen. Jag hade inte hört ordet förrän Greger sa det. Man kan t.ex. bolstra en stege om man ska lägga den på takpannor. Bolstra betyder ”förse med mjuk stoppning”.

Press

Sen kom vi till kruxet; få på en presenning på 7,5 x 5,5 meter däruppe på ramen. Blåste gjorde det också. Jag gick in efter Kommandoran.

Press2

Vi rullade upp presenningen på en grov ribba.

Press3

Rullade ut den lite i taget medans jag fäste den. Det gick bättre än förväntat. Fick värsta tältkänslan därinne. Kanske ska sova här en natt. Väggen mot norr är helt täckt. Nordanvinden kan inte komma in.

spänn

När man fäster en presenning, ska man inte göra det med snören. Man ska använda elastiska band  (bagagestroppar) så att presenningen kan röra sig i vinden. Så säger Greger.

Greger

Jag har lärt mig mycket av Greger, svärsonen, under de åren jag hjälpte till med deras bygge.

Städat

Städade upp på arbetsplatsen. Känns roligare att fortsätta nästa gång utan över att behöva snubbla över en massa bröte.

på håll

Gick ner till vägen och tog en bild på avstånd för galleriet.

övning

Ni kanske undrar varför jag är så omständlig med detta. Det är en övning i mindre skala. Nästa år ska taket bytas på huset vi bor i…

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Bolstrade hörn

 1. Ama de casa skriver:

  Det kanske är bra att bolstra. Men man borde använda nåt annat? Bubbelplasten kan ju hålla en sysselsatt jättelänga. Kul att smälla bubblorna och det blir svårt om dom befinner sig under en presenning… 😉

 2. Ama de casa skriver:

  sv: Bloggtorka uppstår ibland då det inte har hänt så mycket. Men det kan jag lätt bota genom att ge mig ut i stora bildarkivet. Där finns mycket inspiration 🙂

  Ibland sviktar blogglusten – fast inte så ofta, jag älskar att skriva! – men det ger så himla mycket med bloggeriet så jag biter ihop, och den brukar återvända ganska snabbt.

  Sen är det praktiskt att ha en ”dagbok” på nätet. Återvänder ibland när det är nåt jag funderar över. Var och när saker och ting hände, exempelvis. 🙂

 3. Mats Rosborg skriver:

  Hur fan kan du ordna allt ? undrar en man med ???????

 4. Mats Rosborg skriver:

  Heder åt Greger !!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s