Hur mycket är en sten värd?

Jag hänger kvar vi gårdagens händelse. Jag funderade lite kring det hela.

Bov

Stenen, har den något värde? Hade jag inte kört på den, hade jag inte vetat. Den hade varit som vilken värdelös sten som helst om man inte ska använda den till något.

Lagerhus

Skruvade loss klippaggregatet och vände på det. ”Olyckan” hade resulterat i att ett lagerhus var sönderslaget. På lagerhusen (det finns två) sitter knivarna som gör gräsmattan fin. Kollade på det. Det såg dyrt ut. Hur som helst, jag måste ha ett nytt.

Eländet

Packade in allt i bilen och stack iväg i samhället. Som att bita av en tand ungefär. Kommer plötsligt men måste åtgärdas snarast. Mickeljocken på Wighs kanske har något begagnat lagerhus. Han får ju in mycket skit som han skrotar.

Verkstad

Nej, han hade inget just nu men beställde ett nytt. Kommer med posten i morgon. ”Annars brukar jag ha”. Beställde samtidigt två nya knivar.

Det där med att tugga av en tand, tänkte jag på. Det blir alltid dyrt. En gång lossnade en sådan däringa plomb på mig. Julknäck naturligtvis och helgdagar. Det intensiva tuggandet var i fara.

klister

Jag gjorde rent och limmade dit den med Karlssons klister. När jag senare besökte tandläkaren, fick han jobb. Han bände och slet. Vad har du limmat fast den här med, frågade han. Karlssons klister, svarade jag. Hmm, sa han. Hmm, sa jag när jag fick betala för att han limmat dit den igen. Vad gjorde jag där egentligen? Själv är bästa dräng.

Hann att fundera ett tag innan jag var tillbaka på bilverkstaden där jag lämnat in klippaggregatet för lagning.

Tandläkaren.

Tandläkare

Tipp..tapp..tipp..tapp…

Presentation1

Sjukt, tänkte jag när bilverkstan var i sikte.

Lagat

Där stod han, ryssen, polacken eller vad han nu är med armarna i kors och såg ner på kilppaggregatet. Mecken som fixat det. Svetsat och det syntes inte ett spår. Han är superduktig den snubben. Han tyckte att jag skulle slipa bort lite rost på det. (Som jag gjorde förra året.) Jag såg honom riva i en 12-cylinders Jaguarmotor en gång. Totalt nerplockad. Såg ut som att han lade pussel. Imponerande. Aldrig något lurendrejeri på den verkstan.

När jag åkte hem, räknade jag ut vad den där stenen var värd.

Lagerhus: 900:-
Knivar:      210:-
Verkstad:  200:-
_______________
Summa:  1310:-

Andra har tjänat 1310:- spänn på den stenen. Stenen var värd 1310:-

Säg emot mig den som kan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hur mycket är en sten värd?

  1. Ama de casa skriver:

    Själv tycker jag att den där stenen var värdelös som ställde till det så… 🙂

  2. Mats Rosborg skriver:

    Man kan nästan säga att det varen ädelsten…hur många karat???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s