Sagt och gjort, del 2

Knallade ut idag, glad i hågen. Jag har lite kul jobb på gång och ser just detta som ett sätt att komma vidare.

början

Så här såg det ut igår när jag slutade. Nu skulle det sättas vindpapp mot ytterväggen. Egentligen ska det vara en luftspalt mellan pappen och ytterpanelen annars räknas det som ”riskbygge”. Bah, jag är ju själv en risk på två ben. Nästa ägare får väl inkassera sviterna om 30 år.

Last

Räknade ut hur mycket isolering det skulle gå åt men stack till Gränna och köpte Polkagrisar istället.

Byte

Byte av dragfordon hemma. Jag har körförbud på tomten just nu. Det blir lerigt och Kommandoran riskerar slå på arslet. Jag har dock hittat alternativa vägar där hon aldrig satt sin fot och aldrig kommer att göra.

Hemma igen till det som egentligen ska göras.

Alltså måste jag skära till pappen så den passar mellan reglarna.

Vindpapp

Böka med en rulle vindpapp. Har gjort det för mycket för att det ska kännas bra.

Nu startade det som kallas ”projekt i projektet”. Ett obligatoriskt sådant. Alla som fixar känner till det.

Verktyg

Kom att tänka på när Kommandoran köper vaxduk. De har en riktigt smidig anordning för att mäta upp längder. Plockade ihop lite spillvirke,

Verktyg3

Lite småsnickerier för att få till det.

Verktyg4

Nu började det likna något.

verktyg5

Anordningen funkade faktiskt, blev precis som jag tänkt mig. Lite finlir på den där och den sitter som en smäck.

Slut

Gick på nolltid att få till detta. Det ser ljust ut fast resultatet blir svart.

Norpan1

Vem tror ni var med hela tiden?

Norpan3

Kollade in allt jag gjorde. Slutsats: det finns inget så nyfiket som en katt.

Radio

Radion stod på, P4 Skaraborg. Folk fick ringa in och berätta om sina hemliga fantasier och drömmar. Hualigen.

Sen kallade Kommandoran. Hon ville ha med drängen till samhället. Bära kassar.

Skitig

Uppe i samhället upptäckte jag något avskyvärt. En skitig snöhög som kommer ligga kvar till midsommar.

Tussilago

På hemvägen fanns något mycket bättre efter vägkanten.

Har jag glömt något?

Ama de casa undrade, i en kommentar till föregående inlägget, hur det såg ut i rummet intill.

Mur

Så här, snyggt och prydligt.

Ingenfara

Tittar man innanför så tycker jag att det ser helt OK ut.

Blå

Så här var det hela dagen. Mums.

Detta inlägg publicerades i Katt, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Sagt och gjort, del 2

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Tack för titten! 🙂

  Det är verkligen nåt speciellt med tussilago. Hade dom kommit senare på året hade nog ingen brytt sig 🙂

 2. macilane skriver:

  Bra jobbat! Kameran toppenaktiv, hehe. Jag undrar – hur får du in texterna – diktera? – tangentbord trådlöst? – eller hur?
  ✏️📇

  • Janne skriver:

   Hur menar du?

   • macilane skriver:

    Har du en bärbar dator och skriver allt med tillhörande tangentbord eller sitter du vid en stationär dator och skriver på dess tangentbord och plockar in text och foto direkt i WordPress. Är det så du gör? Jag upplever att du gör allt så ”himla snabbt” och effektivt, som allt annat, som du berättar om att du gör. Jag är faktiskt mycket imponerad ….

   • Janne skriver:

    När jag kommer in, efter dagens sysslor, tömmer jag kameran i ett bibliotek på den bärbara. Väljer ut de bilder jag ska med i bloggen, importerar dessa till det nya blogginlägget i WP och skriver en text till. Texten kommer när man ser bilderna. Några idéer föds i den stund jag tar bilden. 🙂

   • Ante Sewerin skriver:

    WP-s editor är svårhanterlig, jobbig, så jag använder en förnämlig editor, som heter MarsEdit som jag föredrar när jag har mycket text och många bilder. Jag har provat flera sådana editorer, bl.a. ett tillägg i Firefox. Jag tycker du gör ett perfekt jobb men du borde ha en applikation som underlättar. Det var därför jag ställde min ursprungliga fråga 😉

 3. macilane skriver:

  När jag, som du, har mycket text och många bilder, så upplever jag WP-s egen editor jobbig och krånglig. Jag har därför testat flera alternativ och till slut fastnat för MarsEdit, som är bra och förenklar mitt redigeringsarbete. Det jobb du gör är ju helt perfekt men du kanske skulle ha glädje av en extern editor…
  Kolla – det finns fler än den jag använder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s