Trick på Facebook, del 1

Facebook, detta gissel, timekilling men också lite kul. Har många roliga vänner där, så det är svårt att lägga ner. Ibland blir det tröttsamt när saker och ting återkommer. Speciellt när klippen och inläggen man såg förra veckan eller månaden dyker upp igen.

Många känner till det men ännu fler har inte en aning. Därför skriver jag några rader om det.

skärmklipp9

Ta det här inlägget som jag delade den 24/2. Det kommer att komma upp igen och igen och….igen. Kommer säkert att dyka upp om ett år och då kanske, Gud förbjude, programmet är nedlagt. Hur aktuellt är inlägget då?

Då brukar jag göra enligt följande. Jag går in på ”min sida av Facebook”. Dit kommer man inte när man loggar in för att vara tydlig. Man kommer dit genom att klicka på sitt namn uppe i den blå rubrikraden. Sedan bläddrar man nedåt i loggen (tidslinjen) där man ser allt man själv skrivit och delat. Det kan vara åratals tillbaka som ligger där och ”segar ner”. (Jag är yrkesskadad).

Skärmklipp10

Så dyker det här inlägget upp som jag delade en gång i tiden.  Uppe i det högra hörnet (röd pil) finns en liten krumelur som man kan klicka på. När man gör det så kommer det upp i en meny. Klicka på ”Ta bort” och inlägget försvinner för tid och evighet. Om man klickar på ”Dölj från tidslinjen”, sparas bilden i fotoalbumet med kommentarer. Kan ju vara trevligt om det är något man vill spara. Andra slipper se den vecka in och vecka ut. De kan dock fortfarande se den bland dina foton.

Det var allt för nu.

Detta inlägg publicerades i Facebook. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s