Pensionärskalendern

Det är härlig att vara pensionär. Man kan göra som man vill om dagarna, finns inga kor på spåret just nu. Ingen hustru som ligger på.

Fullt

Idag koncentrerade jag mig på att rensa spisen från bröte. Kunde gjort det i helgen men det var ju helg för böveln. Har fått för mig att ”helg” är en förkortning av helig dag. Alltså att det är en synd att arbeta. Det är det enda jag har tagit fasta på när det gäller heligheten.

Eldtunna

Det blev förstås lite elda i tunnan också för det kändes röset ute. Det här med helg, varje dag känns som helg, speciellt kvällarna. Så där jag kände på fredagskvällarna förr när arbete var ett måste.

Apodosa

Man blir väldigt dagvill. Därför har man apodosan som hjälp. En sådan där dosa som virriga pensionärer har för att de inte ska missa att ta sin knaperiknus. Att det skulle ske någon miss här är uteslutet, för Kommandoran har järnkoll. Man tittar från vänster till höger. Första tomma facket visar vilken dag det är. Fiffigt va? Idag är det måndag. En riktig pensionärskalender som funkar även om det är strömavbrott. Innan jag tagit medicinen, talar Kommandoran om vilken dag det är för jag skulle kunna tro att det är söndag och att jag redan medicinerat.

Det låter lite virrigt det där men…

tiggarbostad

…jag har så mycket annat i huvudet. Som när jag ska sätta taket på ”kyrkan”, som nu ser ut som en bättre tiggarbostad. Har gått igenom vartenda moment i huvudet. Sen kommer jag nog inte göra så i alla fall när det blir verklighet. Men i stort så.

Gick ner till hönorna och gjorde daglig tillsyn. Fick med mig några ägg. Norpan var med hela tiden.

Traktortidning

Därefter fick det vara nog med utelivet. Gick in och bläddrade i en tidning och kollade film på paddan.

WiFI

Jag skickade ju efter en förstärkare till det trådlösa nätverket, som ni vet.

Förstärkare

Den fungerar utmärkt, filmerna hackar inte längre. Den gick inte att konfigurera i Windows 8 men i 7:an var det inga problem.

norpan i fönstret

Medans jag tittade på filmen, jagade Norpan livet ur en fluga under en timme. Sadistkatten fick flugan att störta för att sedan peta på den så att den flög igen.

Solnedgång

Solen gick ner senare över Skorpan idag. Bara en sån sak.

Det här inlägget postades i Katt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Pensionärskalendern

 1. Ankie Linder skriver:

  Vilken underbar dag 🙂

  • Janne skriver:

   Vi har fantastiska dagar här inte minst för vi har förmånen att få vara friska. Vilken man inte ska ta för givet.

 2. Ama de casa skriver:

  Själv har jag mest koll på när det är fredag. I alla fall när jag är på hemmaplan. Pillerintaget påminner datorn mig om. Där kan jag också kolla vilken dag det är. Tur det finns hjälpmedel…
  🙂

  • Janne skriver:

   Du är en datornörd, tror jag. Fredagarna har jag också koll på om det inte är strömavbrott vilket händer då och då. Kan jag surfa, går jag till en sida som heter Ama De Casa. Där brukar AMA tala om att det är fredag. 🙂

 3. macilane skriver:

  Ursäkta att jag skrattar men allt det där som står på spisen känns litet arrangerat – jag kan inte tänka mig att Kommandoran frivilligt skulle låta det bli så skräpigt någonstans, minst av allt på spisen, hahaha.
  Den där medicindosan, oss pensionärer emellan, den är en underbar inrättning. För min del – jag kan aldrig komma ihåg vilken dag det är – jag får ta upp min iPhone och kolla – men eftersom den inte tillåts vid frukostbordet har jag en alldeles utmärkt kontroll av dag på min egen medicindosa. Jaaa, det är en fin uppfinning. Varje måndagkväll samlas vi vid köksbordet och fyller på våra dosor och så konstaterar vi att – nu har vi levt en vecka till. Visst är det förunderligt 🙂

  • Janne skriver:

   Jo du, Kommandoran har en förmåga att ha skygglappar och slå dövörat till. Hon har ALDRIG klagat när jag legat på sofflocket och slöat. Bra va? 🙂
   Det är Kommandoran som fyller på det där dosorna och jag tycker inte hon gör något annat. Så fort går tiden….
   (Vi har en annan spis som vi lagar maten på).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s