Äntligen börjar det hända något

Jag har retat mig länge på förhållandena i landet. I synnerhet när vi bodde i Hässelby och inte minst inför valet -14. Med tiden blir man uppmärksam på verkligheten. Politiken och dess verkningar.

Vi var i Nässjö för ett tag sedan.

 

Jet Nässjö

Efter fikat stack jag iväg för att inventera byggmarknaden. Kommandoran gullade med barnbarnen. Passade på att tanka.

Bensinpump

Stod där och mindes tiden när det översta räkneverket snurrade mycket långsammare än det undre.

Volvo 740

Plötsligt kommer en gammal sur 740 dånades på Rådhusgatan. Ser ut som den ska passera macken men sedan ser jag att de tittar på mig. Bilen tvärbromsar och glider in bakom mig. Två kulturberikare kliver ut och fibblar med en 100-lapp. Den funkar inte, säger den ena. Den andra tar 100-lappen och kommer fram till mig. ”Kan du byta, den funkar inte”. Sedeln ser ut att vara kopierad och utskriven på en sämre skrivare.  Jag har inga pengar, svarade jag. De hoppar in i bilen och försvinner med en rivstart. Vad hade hoppats på? Att jag var dum i huvudet? Att jag såg illa? Har de lyckats lura någon gråhårig tidigare? Lurar de äldre i sina kulturer?

Det där med gråhårig och äldre är intressant. Åtminstone är man intressant för vissa.

galleria

I anslutning eller inne i gallerior finns fenomenet. Mobilsäljare. Detta har jag kollat in noga. De väljer vilka de ska dyka på; äldre och speciellt kvinnor. De vill ha kontakt, börja tjattra. Ofta slutar det med att kunden går därifrån med en gratis telefon och ett nytt abonnemang där man ändå får betala telefonen. Mästare på att dölja. Det hjälper inte med ett ”nej tack”. ”Stick” eller ”dra åt helvete” hjälper när de hänger sig på en. Vad Kommandoran sa sist, vet jag inte men han såg tämligen slokörad ut.

I veckan var jag med Kommandoran till Stockholm när hon jobbade ett pass. Jag hade lite ärende, bl.a. på NetOnNet i Slagsta.

slagsta

När jag går mot ingången, ser jag att det står två snubbar där. När jag går förbi, kollar de på mig. De säger något till varandra som jag inte förstår. De där två gjorde mig sällskap därinne. Fast på håll. Jag låtsades inte se dem, köpte mina grejer, betalade och gick ut. Det är mörkt ute och bilen står på parkeringen på andra sidan gatan. Lite folk men efter mig kommer figurerna i rask takt. Inga kassar från affären. Jag tar ut steglängden och kommer in i bilen fort. Figurerna vänder. Vad var det frågan om?

Detta är händelser som jag upplevt sista tiden. Dessbättre bor vi i skogen nu men man kan ju ana hur det ser ut i Hässelby. Sedan behöver man bara kolla ”Brottscentralen” och ”Efterlyst” för att se hur det är fatt. Skulle kunna fylla på med officiell statistik från ”BRÅ” men den kan ni titta på själva. Den bekräftar verkligheten.

 

favoritfrilla

Detta med grått skulle jag kunna avhjälpa med att ha favoritfrillan. Fast då skulle jag säkert bli nedslagen av en homofob. Dessa har ju också ökat i antal i och med massinvandringen.

Vad är problemet? Sverige tar emot alldeles för många asylinvandrare. Mest i hela EU, t.o.m. så att våra Nordiska grannar förskräcks. Integrationen fungerar inte. De som lyckats har gjort det av egen förtjänst eller att det varit privata initiativ som hjälp till. Politiken har bara fyllt på problemen. hittills. Misslyckad integration har kallats mångkultur. Ett ord som tonats ner idag.

Men man måste väl hjälpa människor i deras elände? Absolut och utan tvivel. Sverige har faktiskt förbundit sig till FN-konvektionen.

migrationsverket

Ägnar man en halvtimme åt statistiken på Migrationsverkets hemsida, kan man se siffror som inte finns i media.

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html

statistik

Ledsamt att se förhållandet män/kvinnor/barn. Skillnaderna har med kultur att göra. Endast 1,9 % av de asylsökande var kvotflyktingar (registrerad hos UNHCR) 2014. River man sina handlingar så kan man komma från varsomhelst. Man kan t.ex. vara syrier bosatt i Grekland och blivit arbetslös. I Sverige räknas ursprungsland och inte senast bosatt. En arbetslös syrier bosatt i Grekland borde söka som arbetskraftsinvandrare i Sverige och inte som asylsökande och belasta asylsystemet. Det är skillnad.

Nu börjar det äntligen hända något i politiken. Alla partier måste ta i frågan. Alla partier måste bli rasistiska, fascistiska och främlingsfientliga för att vara cynisk.

Centerpartiet visade upp sitt program i nyheterna denna morgon.

Centern

Äntligen börjar det hända något.

Slutligen, vad gjorde jag på NetOnNet?

WiFI

Skaffade en förstärkare till det trådlösa nätverket. Kolla film på Paddan i sängen är ett favoritnöje.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Äntligen börjar det hända något

 1. macilane skriver:

  WiFi Range Exchanger har jag haft ett tag nu – jättebra!
  Hur samhället ser ut numera? Jag skall ärligt säga dig att jag är glad
  att jag är så gammal (80+) – att jag snart får dö och slippa uppleva hur den
  s.k. civilisationen håller på att rasa ihop. Stackars våra barn och barnbarn!
  Hur skall de överleva kampen mellan öst och väst, mellan aggressiva
  islamister och de s.k. kristna?

 2. Ama de casa skriver:

  Ja, det är ett problem som verkligen inte går att ignorera och tiga ihjäl. Det märktes tydligt vid förra valet…

  • Janne skriver:

   Inför valet 2010 sa de i Holland och Belgien: ignorera inte SD, möt deras argument i debatt. Vi gjorde misstaget med våra extrempartier och de växte. Vad gjorde de i Svedala? Ignorerade och SD kom in i riksdagen. Sedan fortsatte de under 4 år och nu…ja, du vet själv. Hoppas de nu får ordning på migration/integration för ingen mår bra av det som det är nu. Minst bra mår invandrarna.

 3. Ruth i Virginia skriver:

  En som ser på Sverige utifrån får känslan av att Sverige har blivit
  ett land, som har obegränsade tillgångar, åtminstone vad det gäller
  alla utlänningar. Dom tycks få det bra. Men samtidigt läser man om
  alla tiggare. Liksom macilane är jag över 80 (87 i april). Jag lämnade
  Sverige 1951 men har varit tillbaka många ggr. Landet har ändrats
  och inte för det bättre.

  Sverige är ett litet land, och min ödmjuka åsikt är att landet inte kan
  absorbera det antal flyktingar som tillåts komma in. I synnerhet
  de från Mellanöstern tycks ha svårt att passa in i det svenska samhället.

  Tankar och funderingar från andra sidan Atlanten denna
  söndagsmorron. (-4C)

  • Janne skriver:

   Det är just det som är problemet, vi tar in fler än vi kan integrera och integrationen är dålig. USA är bättre på det fast de har en kortare historia. Eller just därför kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s