Snopet

Idag var vi uppe i samhället en vända. Ödeshög alltså.

Höns

När vi kom hem gick vi ner och satte oss under parasollet hos hönsen. Det vore gott med en kall öl, sa hon, Kommandoran.

Matkällaren

Javisst, tyckte jag. Du får väl hämta då, det är du som har kombinationen. Hon har nämligen satt ett kombinationslås på matkällaren som bara hon känner till kombinationen på. Jag har en benägenhet att hämta en öl när jag är sugen. Jag kan hitta tomburkar än i dag från när det var fri tillgång. Hon gick iväg.

Försök

Maskinen. Det var kaptrissan hon syftade på. Jag får köpa ett nytt lås på Clas Ohlson, tillade hon.

Lås

Jag gick dit och kollade. Vad är det för kombination, frågade jag. Hon avslöjade kombinationen, den som hon så triumferande sa att jag aldrig kan lista ut. Den funkade inte men så vände jag på låset och provade. Klart det funkade och vi fick varsin kall öl. Nu uppstod ett problem. Jag kunde kombinationen och hon visste inte hur man ställde om den.

Matkällaren

Jag hade dock en idé hur det skulle göras. Gick ner och testade, ställde in en ny kombination och det funkade.

Kommandoran2

Gick tillbaka upp och talade om att jag listat ut hur man ändrar kombinationen. Jaha, vad bra, vad är kombinationen nu då? Det skulle du allt gärna vilja veta, svarade jag.

Snopen

Den min jag fick av henne, har jag aldrig sett tidigare. Den var obetalbar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Snopet

  1. Ama de casa skriver:

    HAHAHA!!! Nu har DU makten… 😉

    Två gånger har vi köpt såna där kombinationslås till resväskorna. Båda låsen försvann på nåt märkligt vis – fast allt var kvar i väskorna. Haha! Våra grejer är det ingen som vill ha, så vi har skippat låsen nu. För dom verkar vara populära 🙂

  2. macilane skriver:

    Förlåt men nu skrattade jag så jag nästan kiknade – du har en förmåga att glädja människor – kanske inte alla, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s