Kompensationens dag

Gjorde något som jag tänkt göra länge. Jag har sett dem länge nu och tycker att de blivit många.

Vibärssnigel

Vinbärssnäckan. Förre ägaren sa att han hämtat några från Omberg och planterat in dem här. De är goda att äta, sa han. Visst, då måste vi väl ändå komma till Harmageddon, tänkte jag. Vi klagade inte på något, när han visade oss runt på Skorpan. Ett taktiskt drag som vi kommit överens om innan för att, om möjligt, stället skulle bli vårt.

Skorpan

De finns överallt här på Skorpan, t.o.m. nere i Den förbjudna staden. Nu skulle i alla fall de där juvelerna i naturen få komma tillbaka till dit de kom i från. Omberg skulle kompenseras.

Början

Samlade ihop snäckorna jag hittade på morgonrundan och lade dem i en hink.

På rymmen

Kollade en timme senare och då var de på rymmen.

Envisa

De var envisa också, de ville ut. Ja sa till Kommandoran att vi måste sticka upp till Omberg med snäckorna omgående.

Flera

Skrapade ihop ett gäng till medans hon sminkade sig. Vi skulle ju till Omberg.

på väg

På vägen till Omberg sa hon att det skulle vara gott med ”den där fisken” idag. Jag förstod att hon menade Vätterhästens halstrade röding. Jag var inte klädd för att gå på den typen restaurang, så jag vägrade.

Vättern

Utsikten var inget vidare denna dag.

Lastat

Uppe på Omberg var det så dags att släppa ut snäckorna i naturen. På bilden kan ni också se strutsäggen.

Right place

Plockade ut alla ur hinken men var lite bekymrad över att många låg på rygg i gräset. Eller rättare sagt på huset. Frågade Kommandoran när jag kom tillbaka till bilen. Grejar de att vända sig rätt? Ja, för helvete de kan vända sig, svarade hon med en synnerligen irriterad röst. De var ord och inga visor, tänkte jag. Det visade sig att jag lämnat bakluckan öppen och bilen var full med mygg. Hon är en myggmagnet och hade blivit stucken.

Den där fisken skulle nog inte vara så dum i alla fall, sa jag för att kompensera läget.

Vätterhästen

Vi stannade till vid Vätterhästen på vägen hem.

Bondlurk

Lämnade bondlurksjackan i bilen…

Stövlar

…stoppade stövlarna innanför jeansen. Det andra fanns inte något som kunde förbättra.

Dessbättre var det fullt på restaurangen. Vi åkte hem och fräschade till oss för att komma tillbaka en timme senare.

röding

Det var värt mödan. Det var det godaste jag ätit ute på länge. Halstrad Vätternröding med tillbehör.

Detta inlägg publicerades i Mat, Utflykt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kompensationens dag

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Jag är likadan – Anders brukar säga att jag är det bästa myggmedlet som finns, alla myggor gillar mig och det är INTE ömsesidigt!
  🙂

 2. Ama de casa skriver:

  sv: På gasolköket fanns det typ pytt i panna. Korv, potatis, lök, brysselkål, champinjoner… Gott!

  • Janne skriver:

   När jag läser detta är klockan 00.30 och det snålvattnet rinner. Ingen korv tinad, inga rester, fy va trist 😦

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Jag varierar mellan att förminska bilder eller ha dom fullstora. I USA i somras fick jag pröjsa 20 dollar för utrymmet tog slut… Jag halvsnålar kan man säga.

  Men nu med den nya kameran är det märkligt. När jag förminskar bilderna så krymper dom mycket mer än med den andra kameran? Vill ju ha stora bilder i arkivet och mindre till bloggen, men inte ynkliga… Nu har teknikern här hemma hjälpt mig så det blir som jag vill.
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s