Nostalgifärden

Kommandoran är i Stockholm och jobbar. Själv åkte jag till Stockholm för att gratta ett av mina barnbarn igår.Renaulten

Skrutten till Mjölby, buss till Centralen och pendeln till Bålsta. En resa på ca 6 timmar.

Sen ändrades planerna, fick för mig att ta bilen ända upp, uppleva 80-tals bilnostalgi.

OkQ8

Först till OKQ8 vid Östgötaporten för att byta lampan på vänster sida som lagt av. Man vill ju åka laglydigt. Fantastiskt att man kan göra det själv på 5 minuter.

OK-inne

Ännu mer fantastsikt är att lampan fanns där inne bland allt som man kan stoppa i ansiktet.

På väg

Började färden. Bilen spinner som en katt och vid 120 (som det är till Linköping) och låter inte det minsta ansträngd. Man får passa sig för den vill gärna knota på i 130, för det är en 5-växlad GTS, den sportigare varianten alltså. De ni!

Radio

Lite musik skulle vara trevlig, tänkte jag och började fingra på radion. Skorrandes gav den ifrån sig ljud motvilligt. När det var som bäst så hördes inte orden…

Bastrumma

… för jag satt nämligen och åkte i en resonanslåda. Ljudabsorberande element är obefintliga. Att lyssna på Spotify eller radio via mobilen skulle också vara omöjligt.

Hörlurar

Skulle behövt ha sådana här.

???????????????????????????????

I höjd med Linköping var det varmt i bilen trots att reglaget stod på blått och ventilationen var vidöppen. Äckligt varmt. Drog ner rutan lite och det blev inte tystare. Inte kallare heller. Bilen utan AC och en radio drog ner upplevelsen.

Här satt jag nu och upplevde 80-tals bilnostalgi och hade knappt 25 mil kvar till Bålsta. Hemvägen på drygt 30 anade jag bara nostalgin av.

E4_Nyköpingsbro

Här någonstans började vibrationerna i ratten lite smått.  På 90-sträckan förbi Påljungshage, norr om Nyköping blev det riktigt skakigt.

hjulvikter

Kanske är det bara några balansvikter som har ledsnat och övergett nostalgifärden, tänkte jag. Drog på igen och såg Södertälje som nästa möjliga mål. Redan då planerade jag att ställa bilen i Norsborg, där Kommandoran är, och ta den andra bilen de återstående knappa 7 milen. Sista biten till Norsborg gick sakta.

Framdäck

Ena framdäcket var helt pajat. För lite luft (mycket för lite) hade fått däcket att kapsejsa. Lite luft ger högre värme och en slitbana som ser ut som på bilden. Orutinerat. Hur när en däckexplosion jag varit, vågar jag inte tänka på.

Reservhjul

Under bilen satt något som kunde liknas vid ett reservhjul; skitigt och helt utan luft. Fransmännen kan konsten med att hitta på de mest idiotiska lösningar ibland och geniala vid andra tillfällen. Tur att jag inte hade Nobelkostymen på mig.

Tog med däcket, fyllde på med luft.

Sofie

Grattade Sofie i Bålsta. Hon blev glad att jag tagit mig hela vägen på hennes dag.

Lucas

När vi tittade in i köket, satt Lucas där själv och kalasade. Han tyckte det var för trångt där ute på altan där alla övriga satt. Det bjöds på hamburgare och hembakat i massor, som jag naturligtvis glömde fota. Tack för kalaset!

Suddsmattan

Ungarna hade påbörjat sommarens nöje. I bakgrunden syns hönsen i Bålsta.

Greger   Lotta och Greger

Greger spolade av reservhjulet och visade mig sin fläskiga migsvets som han utlovade några kursdagar på. Lotta och Greger har varit gifta i snart ett år nu. (Bröllopet i Bålsta) Något jag alltid påminns om därute i Bålsta.

Jag gav mig hemåt via Norsborg. Satte på reservdäcket, kollade luften i ALLA däck. Färden hemåt blev behagligare, sval och skön.

Dimma

Hemma på ”våran väg”, var jag bara tvungen att ta en bild av dimman som smög sig över åkern.

Skrajsan

Majsan stack ut innan jag fått upp kameran och Skrajsan fångade lite av dagens sista solstrålar.

Kycklingar

Gick ner för att se om det blivit fler kycklingar. Fortfarande två, tveksamt om det blir fler denna gång. Vi får se i morgon.

Det här inlägget postades i I Stockholm, Nöje. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nostalgifärden

  1. macilane skriver:

    Ja inte behöver jag låna böcker på bibblan för att läsa något trevligt – du börjar bli en av mina favoritförfattare, hehe.

  2. Ama de casa skriver:

    Bil utan AC… Jag minns att jag FÖRBJÖD Anders att köpa till AC när han skaffade SAABen 1987. Sen kröp till korset så han fick installera en (dyrare och sämre) i efterhand när vi skulle ut och bila i Europa. Sen dess är AC-fria bilar förbjudna av mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s