Hur gick det med hunden?

Tänkte att jag skulle ta reda på hur det gick med jakthunden jag lämnade in hos polisen i Mjölby.

Vovve

Hade den kommit tillrätta? Hade lämnat mitt namn och mobilnummer. Nu var det drygt 14 dagar sedan och jag har inte hört ett jota. (En halv dag)

Förberedde mig noga med datum och klockslag för inlämnande. Förväntade mig många samtal.

polis

Ringde ett direktnummer till polisen i Mjölby. Kopplades vidare till en telefonist och förklarade mitt ärende. ”Hon som har hand om sådana ärenden kommer tillbaka 13.30. Du ska få ett direktnummer”. Tack, jag ringer detta. Väntade och ringde 13.31. Telefonsvarare: ”Personen du söker är på möte och återkommer 17.00”. Ringde direktnumret till stationen igen.

telefonist

Kom till en växel. Förklarade mitt ärende igen. ”Hon som har hand om sådana ärende återkommer….17.00. Fast det är nog inte troligt att hon kommer tillbaka idag.” Det måste väl finnas någon på stationen som kan tala om hur det gått med hunden, frågade jag. Ni måste väl upprättat någon form av rapport som vilken som helst kan se där, fortsatte jag. Vänta ska vi se, sa telefonisten och kopplade. En tjej med utpräglad östgötadialekt svarade. Jag förklarade ärendet. ”Hon har hand om sådana ärenden….”. Du måste väl kunna se detta, kontrade jag. Ja, ett ögonblick då. Väntade 2 minuter och kände mig hoppfull. Det hade gått bra med hunden. Polisen hade skjutsat den till ägaren i Motala. Tack, då kan vi betrakta ärendet som avslutat, avslutade jag.

Jägare

Det hade varit trevligt om ”jägaren” själv hört av sig och tackat. Han kanske trodde att jag skulle kräva hittelön, vilket var helt främmande för mig. Eller så är det så att…

Handslag

…hans föräldrar glömt att lära honom att hälsa, tacka och säga förlåt.

När jag ändå skrivit om polisen, kan vi ta detta också. Aftonbladet och TV har visat filmsekvensen om och om igen.

Ingripande

Polisen som betvingar en snubbe. Privatperson filmade förloppet på 23 sekunder.

Det som inte framgick…

veckans brott

…redogjorde GW Persson för i veckans avsnitt av ”Veckans brott”. Hela förloppet var på 3 och en halv minut. Snubben hade tidigare misshandlat 2 personer vid Stureplan, helt oprovocerat. Han hade dunkat i polisbilen, där polisen satt en bit från Stureplan. Han hade uppträtt hotfullt mot polisen i fråga. I detta finns bara ett läge; att betvinga honom, alltså att gå från 0 till 10 för att få honom att ”lägga ner”. Detta har hon rätt till. I detta läge filmades det naturligtvis. Vem vet vad han hade hittat på om det inte tagit slut där…

I veckan var det rättegång mot polisen. Misshandel hävdar åklagaren. Nästa vecka faller domen. Döms hon så förlorar hon arbetet.

Hoppas hon blir frikänd. Annars är det illa med samhället. GW har skrivit ner hur han tror att domen blir, lagt i ett kuvert som öppnas efter att domen fallit.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hur gick det med hunden?

 1. Mats skriver:

  Jag håller stenhårt på den kvinnliga polisen!!! Hon gjorde rätt !!!

  • Janne skriver:

   Självklart gjorde hon rätt och enligt instruktionen! Sedan har media vinklat det för att folk ska tycka illa om polisen. Typiskt skvallerhoran (AB).

 2. Ama de casa skriver:

  Skönt att det gick bra för den fina hunden! 🙂
  Hoppas bara att ägaren har bättre koll framöver…

  Dåligt av ägaren att inte höra av sig och tacka för hjälpen 😦

 3. Janne skriver:

  Lite pissnödigt kan man säga men det kunde jag inte skriva i inlägget 😵

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s