Gästrummet, del 26

Mitt mål för dagen var en enda sak; skaffa och lägga dit plåten under kaminen. Jag vet att, när man skall göra något, tar det längre tid än vad man tänkt sig.

Ödeshögs järn

For upp till samhället och Ödeshögs järn. Där kunde jag bara köpa en plåt på 1 x 2 meter. De hänvisade mig till plåtsslagaren 100 meter bort.

logga

Åkte dit men det var stängt. Ringde mobilnumret som stod på en lapp i dörren. Han var ute på jobb men skulle vara tillbaka en timme senare. Vad gör man? Åker hem utan plåten? Fram och tillbaka?

Tomte

Nej, jag drog en repa på Lattjo-lajban affären. Där kan man få tiden att ticka. Fick med mig 4 liter tändvätska.

Rasta Ödeshög

Tog en fika på Rasta Ödeshög* och såg Sverige göra 9-2 och 10-2 mot Kazakstan i den där sporten man knappt ser bollen, bandy-VM. Man kan ana var den är och man ser var spelarna rör sig mest. Klockan hade nu blivit tid för plåtslagaren.

Plåtslagarn

Plåtsslagaren visste allt om plåt under kaminen. Jag tog en galvad plåt som tål mest, ser bra ut och inte kostar skjortan. Blev kvar där en halvtimme och snackade om plåt till tak, hundar, katter och annat som inte har med plåt att göra. Han tipsade mig om ett TV-program ikväll (SVT2, Vetenskapens värld kl 20). Skulle handla om var katten håller hus när den är ute. Det är inte alltid som Majsan är under ungdomsgården. Ibland är hon puts väck.

Åkte hem, tömde brevlådan och se där, minnet från Clas Olsson hade kommit. Den här gången blev det rätt. Tog hand om hönsen.

Äntligen såg jag att målet skulle kunna nås.

Plåt under kaminen

Plåten kom dit under kaminen. Kaminen ser lite skabbig ut på ovansidan, men det får bli en annan historia.

*Rasta Ödeshög. Detta ställe har vi missat under alla år vi åkt mellan Stockholm och Nässjö. När vi flyttade hit, kom vi på det. Bästa matstället på hela sträckan. Kommer man från Stockholm, ska man åka höger mot Ödeshög. Kommer man söderifrån, åker man vänster mot Ödeshög. Åker man åt andra hållet, hamnar man på skitstället som vi svurit över i alla år.

Det här inlägget postades i Gästrummet, Sysselsättning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gästrummet, del 26

 1. Ama de casa skriver:

  Vi såg båda det där kattprogrammet (vanligtvis får Anders titta på Vetenskapsprogram själv) och det var mycket intressant. Kul grej – du får sätta kamera och gps på Majsan 🙂

  Jag ser att ni fortfarande har jul hos er. Kanske ska jag skicka Bruce? Han lever rövare i snabeldrakens mage… 😉

  • Janne skriver:

   Tror du innerst inne inte skulle vara utan Bruce… men skicka honom du på ett juläventyr… 🙂 Julen blir kvar januari ut. Kommandoran vägra att ta bort och då får det bli så. Vad har jag, min arma stackare, att säga till om? 🙂

 2. Hönsakadorran skriver:

  Så fint det blev med plåten, och så duktig du verkar vara på det mesta av hantverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s