Kärringkrossen

Hittade ett kuvert med teckningar idag. Det är yngste sonen som ritat dem.

Ett litet urval:

Fartyget

Fartyget som han knåpat med i timmar och som han räckte över med en förväntansfull blick.

Påsk

Kycklingen som jag fick till en påsk.

modellflyg

Ibland kunde det vara en påminnelse. Här hade jag lovat honom ett modellflygplan. Vi var till hobbyaffären. Försäljaren sa att han skulle beställa och att jag fick ringa för att höra när han hade det i affären. (Hade varit bättre om han ringt).

Under mitt dåvarande äktenskap, blev det ibland lite skärmytslingar som i alla äktenskap. Då kunde jag ibland få ur mig ”jag ska ringa till kärringkrossen och beställa tid”. Utrycket hade jag lärt mig i unga år av bästa kompisens styvfar. Kärringkrossen åker runt i bygden och krossar tusen kärringar i minuten, brukade han säga med glimten i ögat. Jag praktiserade uttrycket under många år också med glimten i ögat.

En dag kom sonen med en teckning till.

Han hade ritat kärringkrossen.

Små grytor har sannerligen också öron och av deras teckningar kan ibland få reda på hur ens käft glappat.

 

Detta inlägg publicerades i Minne. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kärringkrossen

 1. Ama de casa skriver:

  Kan vara bra med bildbevis ibland. På hur käften glappat, alltså.
  🙂

 2. Christer Josefsson skriver:

  Nog kommer jag ihåg kärringkrossen bäste bror!

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Jag har en Canon Ixus 255 I-S. Det är bara att sikta (går sådär…) och trycka. Instruktionsboken har jag oftast med mig. Anders, alltså 😀

  • Janne skriver:

   Det är ju det som är skillnaden. Den där Stalk…instruktionsboken på två ben. Han är suverän på instruktionsböcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s