Smycket i mörkret

Var min strävan förrgår förgäves? Skulle Mulle orka dra upp vedkärran?

Mulle drar

Som skit och inte, 600 kg och 4-hjulsdrift på breda däck kan inget stoppa.

På plats

Veden på plats…nej inte riktigt.

Resten kvar

Nu ska den ”floas”. Började men efter en halv kubik la jag av. Så tråkigt, kände inte för det idag. Jag kommer väl plocka en hel del direkt från kärran någon vecka framåt. Kanske skulle struntat i vedbod.

Gåta

Började pyssla med annat. Den här ska ta mig till högre höjder. Kändes lagom, några timmars jobb innan jag skulle åka till Linköping och hämta Kommandoran. Hon har varit i Stockholm och knegat några pass.

På Mulle

Kan inte vara så bökigt att få på störtbågen på Mulle. Började skruva.

Bultar

Fick skruva bort en hel del först men att få störtbågen i traktorn, där strulade det. Måste passa in hålen i bågen och den lösa kåpan mot skruvhålen i traktorn. Trångt och gick inte att se. Att lossa hjulen på traktorn vägrade jag i detta läge. Det blev en hel del juckel med det här, men jag skulle ändå till Linköping.

Iväg

Stack iväg tidigt mot Linköping. För tidigt.

CityGross

Han med att snuva henne på ett besök. Vi skulle ändå inte hinna hit till Mantorp innan de stängde. Detta måste också vara något av ett rekord: Jag kom ut med en kasse, det som hon sagt att jag skulle handla, tog en kvart. Varför ska man gå här och drälla när det finns viktigare saker…

Biltema

…Biltema*. Här slog jag ihjäl en timme, handlade för 40:- , men jag vet vad de har och var. Lite av en inventering.

Smycke

Där ligger hon som ett smycke i mörkret. Bilden tog jag efter besöket och då hade det blivit mörkt. Då förstår ni hur länge jag var därinne. En inventering av kolossalformat. Om jag köpte något?

Tandläkarspegel

En ”tandläkarspegel” för att kunna se skruvhålen i Mulle. Med lampa dessutom. Uppmärksamma läsare kan kommer att undra ”han har ju Boroskopet”. Då säger jag så här: kan inte springa omkring med en dator överallt här på Skorpan. Någon gång måste man slippa den.

Grejen med att gå länge på Biltema och JULA är att man får massor av idéer, men hinner lägga ner dem innan man köper något. Korta besök är lika med idéerna i kassen och så blir det inget av dem hemma i alla fall.

Nu var det två timmar till bussen skulle komma till stationen i Linköping.

Bussterminal Googlade

Två timmars väntan…gick segt att Googla på luren. Segt här och segt hemma. Nu är jag ju i Linköping och där håller Telia till. Kanske ska ta och prova Telias mobila bredband hemma. Drog tillbaka till…

Ikano

…Ikanohuset och Teliabutiken. Gick därifrån med ett mobilt bredband och med påskrivet löfte om att få lämna tillbaka om jag inte är nöjd.

korv

Kände mig hungrig. Hade blivit lite si och så med maten idag. Den här flimrade förbi. Svårt att få tag i bra sådana här. På mackarna har de korv som ligger och rullar hela dagarna. Frågar man efter kokt korv, blir det alltid någon halvljumen sak med en viss äckelkänsla efter.

Ikeakorv

Lösning fanns 50 meter bort. Den här korven är riktigt bra. Riktig smällkorv. Priset får mig att förundras över detta geni. Två korvar med bröd och dricka för 14:-. Drickat får man fylla på.

Tillbaka till busstationen vid Linköpings central.

Kommandoran

Så fick jag hem henne en timme tidigare och hon slapp rundturen över Motala och Vadstena.

Vi tog en Yatsy och hon läste sin Se och Hör. Jag kunde inte hålla fingrarna borta från bredbandet.

klocka

Efter lite juckel fick jag igång det. Bredbandskollen visade som bilden. Vi får se hur länge det håller, 30 dagars provtid.

*Biltema. Ama de Casa, du skulle göra ett besök där, liknar Rusta i många avseende nu.

Det här inlägget postades i Nöje, Sysselsättning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Smycket i mörkret

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Jag har hört att Biltema har skärpt till sig. Kanske ska dom få en ny chans? Fast jag får hurven bara jag tänker på förra besöket… 😉

    Hoppas bredbandet funkar toppenbra nu då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s