De e känslan

Har varit i Stockholm ett par dagar. Egentligen var jag bara i Stockholm en dag, för Bålsta till hör Uppsala län.

Lotta och Greger

Det lustiga med den här bilden är att jag försökt ”ställa upp den”. Det går inte, den ramlar tillbaka så här. Måste ha något att göra med att de gifte sig i somras. Hur som helst, de skulle på ost- och vinprovning och behövde någon som kunde passa Isak.

Då tog morfar Ginko bussen till Stockholm och det är alltid trevligt att komma till Lotta och Greger.

Buss

Bussen är överlägsen mot att behöva köra upp själv, för sova är tillåtet. Billigt också, 280:- ToR. Tog Renne-Penne* till busstationen i Mjölby och ställde den där.

Isak1

Somna framför Tv:n är något som alla gjort, men somna framför en Iphone är den här generationens vanor. Barnpassningen gick för övrigt UA.

Gladpack

Det är något lustigt med familjen i Bålsta. De har dille på ”Gladpack”. Lotta är känd sedan tidigare med att köra gladpack 25 gånger runt en ost men nu har Greger också börjat. Först la han en presenning på utemöblerna, sedan sprang han runt 10 varv med en gladpackrulle. Dröjer väl inte förrän jag lindar in husen på Skorpan i gladpack. Jag har för vana att härma Greger.

Dagen efter stack Lotta och jag till Kungsängen…

Kusinerna

…så att kusinerna fick leka, Vädret var fantastiskt. Också alltid trevligt där med en välkomnande atmosfär. Ja, alla våra barn är sådana. Vad annars?

Hängde

Hängde ett tag med ungarna på Lucas rum. Mycket får man vara med om.

Apan

Här Tommy med sin absolut käraste leksak från barndomen, ”Apan Box” (15:- från en korg på H&M). Mardrömmen var om vi skulle glömma apan någonstans när vi var på solsemester. Den var viktigare än plånboken, kändes det som.

Barnen

Två av fyra juveler, Lotta bjöd på Avokadosallad till lunch. Sen är ju skrinet fyllt med fler juveler.

äppelpaj

Tommy hade gjort en äppelpaj. Precis som Kommandoran gör dom; ingen centimetertjock pajbotten som gör munnen torr och får en att bli ”mätt”. Pajdegen ligger på ytan i bitar, Perfekt! Jag tog tre bitar och en liten. Gud förbjude tjocka pajbottnar! Max 3 mm annars blir det bara en bit.

vaniljvisp

Välkyld vaniljvisp till som inte behövde ätas med sked.

Vart tog de där två dagarna vägen? Helt plötsligt var jag tillbaka på…

bussen hem

…platsen i bussen för transporten till Mjölby. Hitintills har jag lyckats till 100% med att få samma plats. Bara för att jag vill sitta där. Nära utgången och nära toaletten. Även om jag bara utnyttjat den i yttersta nödfall om jag tagit en bira på Centralen någon gång.

väskan

Väskan ställde jag på fönsterplatsen. Bättre sällskap kan man inte ha. Skulle väl vara Kommandoran kanske.

påsläpp

Han släppte på oss tidigt på bussen, vilket innebär att det blir många som ska med.

fönsterplats

Fönsterplatserna går åt först.

sur

Utom fönsterplatsen bredvid mig, för jag ser sur och elak ut. Medvetet. Jag vill inte ha nån jävel bredvid mig, jag vill äga min resa.

Varför? Jo, det ska jag berätta i det följande.

gången

Upp på bussen kommer en snubbe, kollar in den enda lediga fönsterplatsen, d.v.s. den bredvid mig. Han ser på mig och inser hindret. Han stannar bredvid mig och frågar snubben på andra sidan gången om det är ledigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, det är ledigt, säger den andre med ett tveksamt leende. Den dumme f…

Sen börjades det.

film

Han snackade och var närgången. Gud, han måste vara hemma i Sverige på ledighet  från Nasa. Fan, va han pladdrade. Hans pladder var bedövande, jag somnade. Inte ett skratt och helt humorlöst. Som Kommandoran skulle sagt; en riktig träk.k.

sömnig

Innan Nyköping ruskade bussen till och väckte mig. Kollade pladdret till höger och såg att offret gjorde desperata försök att undkomma.

talking doll

Nä, som en pratdocka, helt oförmögen att ta in sin medpassagerares tillstånd. Han pladdrade enda till Motala, 24 mil. Han var inte nåt ljushuvud i alla fall.

Vad skulle jag göra om sista platsen var där min väska stod? Jag funderade under resten av resan då det var knäpptyst i bussen.

corny

Skulle jag plocka fram en av ”gubbarna” för att få honom att hellre välja att stå?

ArgMorsa

Sen slog det mig hur morsan var. Hon skulle släppt fönsterplatsen, ruttnat vid slutet av Essingeleden och sagt åt den jäveln att hålla käften. Rakt men med en viss känsla. Som att slänga ett skynke över en bur med tjattrande undulater.

De e känslan. Lätt och med glimten i ögat.

http://www.youtube.com/watch?v=B0TaJ84X5bI

That’s the spirit.

* Renne-Penne

renaulten

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De e känslan

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Ja att vakta sitt utrymme som en hök det är jag också ganska bra på 🙂

  Jag har också råkat ut för det där att bilder inte vill vända sig. Men då har jag använt ”redigera bild” i själva uppladdningsverktyget i WP. Även om bilden ser liggande ut när man har uppdaterat den, så har den blivit rättvänd när jag har lagt till den i inlägget.
  🙂

  • Janne skriver:

   HeHe, jag brukar också vända bilderna där men när bilden hamnade så där skrev jag texten. Sedan lät jag den vara. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s