En grön skylt

Förra fredagen var jag en sväng till samhället. Ödeshögs centrum, alltså. Man tar sina svängar ibland.

grön sklylt

Den där har inte varit där tidigare. Vad står det egentligen?

större

Gick närmare. Bara det var ett bevis på att jag borde gå in. Dessutom var det ju gratis. Då kunde jag få en undersökning gratis och köpa glasögonen på Clas Ohlson. Fy fan, va smart! Klockan var lunchtid och dörren var låst.

hönsfoder

Ja ja, stack iväg och köpte hönsfoder. Hon hinner väl öppna tills jag har kommit tillbaka. Så tänkte jag.

Tillbaka och ryckte i dörren till ”gratis synundersökning”. Dörren gick upp och jag klev in i en prydlig affär. Ville slita upp kameran och fota men plötsligt stod en lång man där. Några år äldre än jag, rutig flanellskjorta och mörka byxor. Han gick med långa steg och såg välkomnande på mig.

-Jag skulle vill kolla hur jag ser, sa jag.
-Varsågod och kliv in, svarade han.

Att slita upp kameran och ta bilder hade varit något av en cirkus. Snudd på ovärdigt.

Utrustningen i rummet var helt annan den jag träffade på i en tidigare omtalad undersökning. (Cykelreparatören). Han gjorde den tekniska undersökningen men framför allt, han frågade mig mycket om vilka problem jag hade med synen i vardagen.

-När jag snickrar och vill ha det riktigt rakt, så blir det snett. Jag kan inte läsa katalogen från Clas Ohlson längre.
-Det var tråkigt, svarade han och fortsatte med provglas.

Tyckte det tog evigheter, otålig som jag är.

Undersökningen visade att jag hade perfekt* syn på allt utom nära håll. På nära håll behövde jag dock olika styrkor på ögonen. Går inte att köpa på Clas, men jag kan köpa glasögon med olika styrkor och byta glasen. Bara att trycka ut och pressa in. Det var min plan.

Vi snackade lite som man gör när det inte är så stressat.

-Vad bra att det finns en optiker här i Ödeshög, sa jag.
-Ja du, det är inte så länge till, svarade han.

Pension, tänkte jag, men sa inget.

-Affärerna går inge bra nu för tiden, fortsatte han. Jag skulle gärna vilja fortsätta.

Då stack det till i hjärtat på mig. Han hade satt ut en grön skylt med ”gratis synundersökning” med hopp om att få sälja något.

-Har du några glasögon som skulle kunna passa mig, frågade jag.

Han plockade snabbt fram ett alternativ för mina behov. Jag beställde dessa.

-Tackar allra vänligast, svarade han.

Hämtade glasögonen idag, en vecka senare.

katalog

Ikväll ska jag läsa katalogen innan jag somnar.

Tänk att en grön skylt kan få en att tänka till. Livet på landet är inte så lätt för näringsidkare; detaljhandel, de som står för våra livsmedel, d.v.s. jordbrukare m.fl. Detta är ett ämne som jag måste blogga om.

*utom grön skylt med svart text.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En grön skylt

  1. Ama de casa skriver:

    Vad snällt av dig att gynna den lokala optikern trots allt. Hoppas Clas Olsson katalogen slutade lyckligt 😉

  2. patriot jersey skriver:

    Thanks a lot for your time and energy to have decided to put these things together on this website. Jack and i also very much valued your suggestions through the articles on certain things. I realize that you have quite a few demands with your timetable so the fact that an individual like you took as much time like you did to guide people really like us by this article is actually highly loved.
    patriot jersey http://serfwm.com/report.aspx?8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s