1-års jubileum

För ett år sedan började jag blogga. Om man ska skriva något, så måste det ju hända något. I Hässelby hände inte så mycket. Låg på sängen och spelade ”Call of Duty” på Xboxen eller hängde vid datorn och spelade ”Farmen” på FB. På datorn läste jag också Ama de Casas blogg varje dag. Att börja blogga själv fanns inte på kartan.

fasad 1

Mellan varven blev det sopsortering och jaga tjuvar i källaren och försöka hålla dem utanför källarförrådet.

lotta-jobbade

Lotta stack till jobbet och var ofta borta både kvällar och helger. Vi vantrivdes bägge två. Vi längtade till landet. Några positiva saker med Hässelby var fisket och utsikten från balkongen. Utsikten skulle försvinna med det 22-våningshus de planerade att bygga.

Att flytta till landet så länge Morsan bodde på hemmet var otänkbart. Det vet man ju hur det kan gå för gamlingar när de inte har anhöriga som kollar till dem. Men så kom dagen då hon inte fanns längre. Vi började titta efter ett ställe någonstans mellan Nässjö och Stockholm. Resten vet ni.

Vi flyttade hit 25/8 -12  och fick frisk luft i lungorna. Här fanns mycket att göra. Kände ett behov av att barnen skulle veta hur vi hade det. Förstår att de tyckte det verkade konstigt att flytta ut i skogen när man är pensionär.

Kom att tänka på Ama de casas* blogg.

Ama de casa

Jag har vetat vad de haft för sig i Spanien varje dag i flera år.

Förstod på ett ungefär hur jag skulle göra; ta bilder och skriva en berättande text under.

Letade reda på en leverantör där jag kunde starta bloggen. Det blev Bloggo.nu. Gratis till att börja med. Kallade bloggen ”Flytten till landet” för det var just det som var stort.

Trevande kom det första inlägget:

Inlägget

Det var ju inte så svårt. Fick uppmuntrande kommentarer också. Ni kan se det i original här.

Det blev två inlägg till denna dag. Ni kan se alla inläggen i början här. OBS, när ni klickar på något, öppnas detta i en ny flik eller ett nytt fönster. När ni vill komma tillbaka hit är det bara att stänga fliken eller fönstret.

Nu var jag igång med bloggandet, för det fanns mycket att göra här och alltså mycket att skriva om.

Sedan blev det lite omvänt. Vad ska jag blogga om idag? Jag måste göra något som går att blogga om. Gärna lite tokigt.

En trave kärror

Vad jag trälade med att få till det här bara för att få bilden och rubriken på inlägget: En trave kärror.

I ett läge förlorade jag ett helt inlägg på Bloggo.nu. Jag hade skrivit ett för långt inlägg och de ville ha betalt. De fick betalt men inlägget gick inte att rädda. Jag bytte leverantör till det som Ama de casa har; WordPress.com.

Mycket har speglat den sinnesstämning jag haft; vardaglig, glädje och sorg.

Ibland har jag bara knystat om något på bloggen. Som den där gången när jag ville ha hem en dörr från återvinningen och inte klarade av det själv.

fredrik-med-bytet

18 timmar senare vara Nina och Fredrik här. De var ju ändå i Jönköping och kunde lika gärna åka hit. Dörren kom hem med hjälp av Fredrik. Han hade läst inlägget dagen innan.

Snö

Undrar om inte vinterbilderna ledde till att jag fick Mulle-traktorn av Greger och Lotta i Bålsta.

Jag tycker det är kul att skriva om lite annat också; familjerna med alla barnbarnen, resorna till Stockholm och Nässjö. Likaså besöken här. Besöken här i sommar ska jag skriva ett speciellt inlägg om. Alla har jag inte skrivit om ännu trots att de varit här. Vi väntar några besök till innan det inlägget blir till.

Någon följetong har det blivit också.

tv

Gästrummet, där jag fick bryta vid avsnitt 24 för att jag målade med illaluktande oljefärg. Vi skulle ha de första gästerna här och att sova i målarfärgslukt är inte hälsosamt. Fortsättning följer senare höst.

Att skriva om stora händelser är viktigt för mig. T.ex. bröllopen i Småland och Bålsta. Jag brukar läsa om dem själv ibland och minnas dagarna.

Pontiac inne

Deras glada ansikten säger allt om bröllopet i Småland…

Gregers tal

…och Gregers varma tal till Lotta i Bålsta.

Lite bus har varit med också.

Lektanten

Som när lektanten busade med Lucas.

Några inlägg har tillkommit under påverkan av rusdryck…

biran i taket

…som t.ex. Unkislunchen. Kommandoran var i Stockholm och jobbade.

Minnen har jag skrivit om. För att se sådana inlägg så är det bara att klicka på ”Minne” under ”Kategorier” i den högra kanten.

Jag har hunnit med en hel del på det här året, 317 inlägg, men det är ingenting mot…

*Ama de casa. Hon har skrivit tusentals inlägg under de 5 år hon bloggat och är full av bus. Ama de casa betyder hemmafru på spanska. Ama de casa är gift med en f.d. kollega till mig. Vi jobbade ihop i många år. Jag kallar min hälft för ”Kommandoran” på bloggen och hon kallar sin för ”Stalkern”. De bor i Spanien. I somras var de i USA i över en månad. De reste runt och Ama bloggade från alla ställen. Det var kul läsning.

Ni får tacka eller skylla på Ama de casa för att ”Flytten till landet” finns.

Detta inlägg publicerades i Blogg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 1-års jubileum

 1. Ama de casa skriver:

  Oj! Har det redan gått ett år? Jösses…

  Grattis till bloggen, dig och inte minst till oss som får läsa alla dina klurerier 🙂

  Det känns kul att ha varit inspirationskälla till att du startade din härliga blogg. 🙂

  PS: Jag var tvungen att kolla och räkna på fingrarna, och jag har faktiskt ”bara” bloggat i drygt 4 år 😉

  • Janne skriver:

   Tack Ama!

   4år…men tanken har funnits längre. Du gjorde ett inlägg 2007 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Haha! Det där inlägget från 2007 är jag mest stolt över. Det var ett par år innan jag ens hade en tanke på att blogga… 😀

    (Det kom till när metrobloggen flyttade från ett ställe till ett annat istället för att lägga ner)

   • Janne skriver:

    Va bra att det finns kvar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s