Cykelreparatören

I förrgår var jag till optikern men behövde inte åka iväg.

hemsida

Tog upp optikerns hemsida, letade fram vilka jag skulle ha och beställde.

brev1

Idag låg de i brevlådan. Alltid lika spännande att öppna paket från det här stället.

innehåll

Som väntat. Överraskning också, för de hade skicka med karameller som bonus.

Tur att jag inte har något brytningsfel. Nu är de bara synförsämring av de vanliga slaget. Vad enkelt det har blivit med glasögon. Kommer ihåg de första glasögonen jag skaffade.

Året var 1987.

Volvo 240 gl

Jag körde omkring i en sådan här. Kapade gathörn alltför ofta. Kollegan såg när jag kom dånande en gång och lät bakhjulen gå upp på trottoaren i ett gathörn. Har du bråttom, frågande han. Ja och det där händer ofta nu, svarade jag. Du behöver glasögon, gå på en synundersökning, var hans råd.

Jag följde hans råd och begav mig till den lokala optikern i samhället (Kungsängen, Stockholm).

Optikern

Optikern höll till i ett hus som låg i centrum. Det föll för grävskopans käftar några år senare. Huset på bilden är ett annat men mycket likt det jag besökte.

glasögon

Ovanför ingången hängde ett par stora glasögon som jag tyckte liknade en cykel.

102419

Jag klev in och hade förväntat mig en optiker med vit rock och den vanliga utrustningen på den tiden.

hemskheter

I stället satt det en slafsig j.vel med en hög av glas på bordet som fick mig att tänka på krigsförbrytelser. Jag skulle ha vänt och gått. Nåväl, han fick ihop ett par glasögon som jag tyckte passade både i funktion och utseende. Han tog 2000 spänn för allt.

Det blev värre. Jag klippte alla gathörn och lite till. Jag gick till en annan optiker som konstaterade att jag hade fullgod syn. Jag lade undan glasögonen till framtiden men det grämde mig över att ha blivit lurad på 2000:-. Var helt enkelt stressad och när jag insåg det och lugnade ner mig, gick bilkörningen enbart på gatorna.

Tiden gick men så kom det en dag…

slog huvudet

…när jag slog huvudet riktigt hårt i en öppen kökslucka. Det gjorde in i he.. j.vla ont. Jag sa ingenting utan…

svordomar

…tänkte desto värre. Plockade ner objektet för min riktade vrede och gick raka vägen ut i snickarboden.

upplagt

Lade upp 2000-kronors glasögonen snyggt och prydligt på bänken…

klubba

…greppade den gedigna träklubban jag fått av svärfar och…

fördigbankat

…bankade skiten ur glasögonen under tiden jag vrålade den där förbannade helvetes j.vla opti…cykelreparatören.

Det var en härlig känsla. Jag gjorde upp med det där första misslyckade glasögoninköpet.

Jag ska inte ha dyra glasögon.

glasögon till frukost

Antingen går det så här eller…

misshandel1

…eller så här.

Det är precis lagom med ett 3-pack glasögon från Clas Ohlson.

ledljus

Då kan man dessutom unna sig ett par glasögon med inbyggda ledljus.

Nu till annat.

Plattor

Idag blev plattläggningen klar i hönshuset.

höns1

Det här är trevligt att se. Värt varenda timme och svettdroppe. En, två, tre…räknar höns…saknas en…

Nionde

…där ligger hon. Allt frid och fröjd.

skorsten

Det hände lite annat också (för er som inte har Facebook), var uppe på skorstenen…

Skorpan norr

…och tog en annan bild av Skorpan. Nere skymtar den förbjudna staden.

Hur går det då med 5-2-metoden efter en dryg månad?

-4,9 kilo och -8 cm i midjan.

5-2-metoden funkar och är inte betungande. Tvärtom. Den är behaglig. Sedan finns det andra positiva effekter också; piggare, kan ta mig upp på en skorsten och låter inte som en gris i hönshuset. Vi har ändrat ”fastedagarna” till måndag och torsdag. Man kan alltid flytta på en fastedag om det t.ex. kommer främmande.

fläskpannkaka

Fläsk-pannkaka kan man sätta i sig med gott samvete.

Detta inlägg publicerades i Mat, Minne, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Cykelreparatören

 1. Lotta skriver:

  Bra jobbat med viktnedgången! Bara 5-2 eller andra åtgärder också?

 2. Ama de casa skriver:

  Duktigt att krympa så mycket. Grattis! 🙂

  Haha! Jag skaffade mina första glasögon 2005, när vi skulle åka till Kenya. Tyckte det skulle vara kul att se även dom djuren som var mindre än elefanter 😀

  • Janne skriver:

   Hehe, såg du några smådjur då? Bruce ser du väl utan glasögon även om du undviker att ”se” honom? 🙂

 3. evening gowns uk skriver:

  I together with my guys happened to be reading through the excellent information located on the blog while all of a sudden I had an awful feeling I had not expressed respect to the blog owner for them. These guys came certainly joyful to read through all of them and have in effect definitely been using those things. I appreciate you for being well thoughtful and then for using this form of exceptional areas millions of individuals are really eager to be informed on. My honest regret for not expressing appreciation to you earlier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s