En gris i hönshuset

I våras provade vi 5:2-metoden; äta som vanligt i 5 dagar och begränsat i 2. Det funkade bra, slapp tänka på hur man skulle äta varje dag i veckan. Sådana bantningsmetoder är jobbiga. Blir tjatigt och tråkigt i längden. Nu ska vi köra igång 5:2 igen. På allvar. Nu eller aldrig.  Motivationen saknas inte.

Nöff

När jag redigerade filmen ”Bondlurken 2”, fick jag en mindre chock. Nyttigt att se sig själv på film. Höra också för den delen. Om någon stod utanför hönshuset och inte visste att jag var därinne, så skulle denne kunnat tro att det var en gris i hönshuset. Det var tätt mellan stånkandet och grymtandet.

Bestämde mig för att gå ner till 83 kg innan jul oavsett vad vågen visade.

Våg

Vågen visade 96,4 kg och midjemåttet 113 cm, ett riktigt hängbukssvin. Kommandorans vikt och mått avslöjar jag inte, för då blir det 0:7 för mig. Äta 0 och svälta 7. Idag är det första ”svältdagen” och på fredag nästa. För oss passar tisdag och torsdag bäst som svältdagar men det är individuellt. Att ”svälta” 2 dagar i rad är inte att rekommendera.

Frukosten

Frukosten bestod av 2dl havregrynsvälling (mald) och ett flatbröd med smör och ost. Jag får äta 600 kcal på en dag. Det här var knappt hälften. Nästa mål blir om 12 timmar. Dricka kaffe, te och vatten får man göra hur mycket som helst. Varmt te gör att hungern dämpas.

Metoden 5:2 finns beskriven överallt nu, ni kan läsa själva den själva, om ni vill. Kombinerad med lite GI-kost ska det nog gå vägen. Framför allt så ska jag skippa öl och brännvin. Om det nu ska drickas starkt, så får det bli en dag i veckan max.

Varför skriver jag om det här? Jo, som en extrasporre.

Torsk

Inte kul att skriva på bloggen att det gick åt helvete så där några dagar innan jul. Stå där med en stor torsk i munnen.

Kvällsmål

Ikväll ska vi dricka te och äta flatbröd med ägg och räkor. Otroligt att detta är under 300 kcal.

Blev lite annat gjort idag också.

Hår

Kommandoran klippte mig. Går detta att sälja på Tradera, tro? ”Hår säljes, nytvättat och av bra kvalité”. Utropspris 1 kr, fraktfritt. Värt att prova på kul. Knäppare objekt än detta har jag sett. Kanske finns någon kuf som tillverkar stentroll och behöver hår till dessa.

gärdsgården

Det sista av den gamla gärdsgården försvann idag också, blev två vändor till återvinningen.

Grannens mark

Sista 20 metrarna av gärdsgården stod på grannens mark. Ockupationen skedde för många år sedan. Nu är den historia. Konstigt nog så dämpas hungerkänslorna när man jobbar ordentligt.

OBS! Om det följer reklam efter detta, så har jag inte gjort den. Detta kommer från WordPress.com och kan inte påverkas av mig.

Det här inlägget postades i Mat, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En gris i hönshuset

 1. Ama de casa skriver:

  Lycka till med viktmålet – det kommer säkert att gå bra, du är en envis rackare 🙂

  Själv satsar jag på mindre portioner och längre promenader. Ett tips är att lägga upp maten i köket (vi kan inte äta där om vi inte står upp) och sen är det förbjudet att backa om. Resterna äter vi dagen efter eller fryser in.

  Funkar rätt bra. Man kan inte småäta av gomaten på samma sätt som när den står under näsan. Och det märks mycket väl om man smiter ut i köket för att ta lite till 😉

 2. Carina skriver:

  Heja Janne jag tar alla rester.

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Du läser inte min blogg så noga, märker jag. Annars hade du nog inte missat det här:

  http://amacasa.wordpress.com/2013/07/19/nar-friden-bryts/

  Han är med lite här och där, den dumme fan…

  😀

  • Janne skriver:

   Känns bra att du tänker på Bruce så här på sommaren! Gissa vad han kommer att vara tacksam i vinter…. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s