Som en juvel i riset

Full fart på Skorpan. Många som vill komma hit eftersom det är den första sommaren vi bor här. Carina var här och efter henne kom Tommy och Ylva med sina småpojkar Lucas och Linus. Detta har jag sparat mycket att blogga om, eftersom jag inte hann med när de var här. Kan ju inte sitta vid datorn när det är folk här.

åkte iväg

Börjar med det som hände senast innan jag glömmer det. Det var när de åkte iväg, som mina nycklar försvann eller strax efter rättare sagt.

ris

Innan jag släpade ris så hade jag nycklarna med snodden hängandes i fickan. Bara att tänka bakåt.

skräpet

Här, i skräphuset, måste jag haft nycklarna eftersom jag kom in. Var härinne flera gånger och letade. Detta var sista gången. När jag var på väg ut så såg jag något bekant längre bort som försvann. En ögonblicksbild när jag stod här.

närbild

Kattrackarn Majsans svans smet in mellan lådorna. Visste inte ens att hon var i närheten. Hon hade garanterat blivit instängd tills i morgon. Nåväl, nu när var hon inne, kunde hon få utforska. Klicka på bilden så ser ni svansen tydligare. Fortsatte leta ute på stigarna.

nära riset

Fastnade framför rishögen och glodde in i den. Råkade ta tag i en ruska och hörde ett välbekant klingande till höger om mig.

upphittade

Där hängde nycklarna som en juvel i riset. Frid och fröjd. Slumpen gjorde så jag såg katten och slumpen gjorde så jag tog tag i riset. Synd att inte Lottodragningen är idag eftersom jag har slumpen på min sida.

Majsan vilar

Hämtade katten som varit inne i förrådet i en timme. Hon var tydligen klar med sitt utforskande och såg ut att trivas. Fick bära ut henne under protester.

Majsan jakt

Hon fann sig snabbt och tog tag i sin favoritsyssla; jakt. Knappt så man ser henne. Jag gick in och gjorde kväll.

Detta inlägg publicerades i Katt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Som en juvel i riset

  1. Ama de casa skriver:

    Duktigt hittat (men klantigt tappat… 😉 )

    Det där med att man inte kan sitta vid datorn när det är folk runt omkring? Det förstod jag inte…
    😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s