Ein zwei Dry Martini

Det hände på 70-talet. Brorsan kom med en flaska Martini Bianco när jag fyllde år. Här får du en flaska bögdricka, sa han vid överlämnandet. Jag hade trackat honom i många år när han berättade att han drack sådant ”till fredags”. Man sa så på den tiden när det användes som förnedrande. Idag kan man säga så utan att bögarna tar illa upp och dessutom har större delen av världen vaknat. Bögarna kallar sig själva för bögar. De äger ordet numera.

martini_rossi_dry

Jag vred och vände på den, bugade och tackade. Skruvade inte av korken på den när han var där. Inte dan efter heller. Jag anade rävpiss. Då fanns inte Google och inte ens dator i hemmet, så jag frågade en äldre kollega på jobbet vad jag kunde använda en sådan till. Gör en Dry Martini, svarade han. En blev ju inte en utan flera, flaskan jag fick var på 1 liter.

gordons-london-dry-gin

Till helgen efter gick jag och hämtade hem en flaska gin och fick till det direkt. Oliverna fanns också med. Frun, eller vi var inte gifta då, vägrade dricka, hon fick rom och cola. Dry Martini. Jag snöade in på’t. När ginet tog slut, köpte jag en ny. När Martinin tog slut köpte jag en ny. Jag var helt galen i Dry Martini för att det var så gott. Volymerna i flaskorna matchade inte i förhållande till blandningen.

Forrest Gump

Så en helg kände jag mig som Tom Hanks i filmen ”Forrest Gump”, där han sprang från kust till kust; I’m tired. Jag tröttnade på Dry Martini. Ginet och Martinin försvann från bolagsbesöken.

ålandsfärja

Den har väl gjort ”comeback” på några resor genom åren och varit helt OK. Nu tänkte jag att jag skulle prova den igen eftersom jag var sugen på något gott att dricka.

Martini gin oliver

Inhandlade ingredienserna igår. Googlade på ”Dry Martini” och provade. Kommandoran höll sig till Per Morbergs röda. Fan, hon verkar blivit kär i snubben. Allt varianter av ”Dry” smakade rävarsel, får inte till det. Det är en tuff test och kan inte bli som ”Bananlabbet”, jag somnade ganska tidigt och vaknade tidigt. Alkohol är inte bra för sömnen.

Birka_Paradise

Nästa resa blir ”skaldjursfestivalen” med Birka line. Jag får säga som Christer Lindarw säger;  gör den här synundersökningen resan, den är värd varenda öre. Då blir det att äta sig mätt på hummer, stuffa och kanske att suga i sig en Dry Martini.

Majsan

Majsan var ute till 6 i morse, kom in och åt men sprang ut igen 5 minuter senare. Jag fick skörda en småfågel. Rackarns katt.

Detta inlägg publicerades i Katt, Minne. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ein zwei Dry Martini

  1. Ama de casa skriver:

    Jag konstaterade häromdagen att det var länge sen vi ”fick” en drajja. Martiniglasen som står i skåpet är jättedammiga!
    😀

    • Janne skriver:

      Tror det är nyckeln till en god drajja; att man får den. Martiniglasen försvann med exet, hon som inte drack drajja. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s