Listigt Jula!

I höstas slutade Jula tyvärr med postorder. Det innebär att de som bor på landet måste åka till en butik. Ni i storstaden har ju Jula ”runt hörnet”. Det är väl OK att åka, men lite besvärande om det bara är lite man ska ha. Idag skulle jag bara ha lite men ett måste för att komma vidare. Fanns inte i Ödeshög.

Gamla

Sagt och gjort, den gamle tog den gamla bilen och åkte den gamla vägen. Kommandoran hade annat för sig. Kortade vägen en mil med vägvalet.

Vida Vättern

Efter knapp tio minuter slog hungern till. Varför inte testa ”dagens” på Vida Vättern?

Sprödbakad torsk

Sprödbakad torsk med kokt potatis. Jag föll direkt. Det där med sprödbakat är ett försäljningsargument. Låter gott. Jag kan ju ana att de kört den länge och på låg värme i ugnen. Smörslungat potatis är också något som får snålvattnet att rinna. Frågade en kypare en gång vad det var. Den är stekt, svarade han och såg på mig som om jag var en idiot. Han fick ingen dricks. Inte så mycket i alla fall.

utsikt

Utsikten var fantastisk och rogivande. (Klicka 2 ggr på bilden om ni vill ha den större och se vad damen har i håret)

bord2

Borden var intressanta. En ny variant på rastplatsbord.

Kanske kan bygga om de därhemma?

Bord

Ska definitivt bygga om borden därhemma så att man kan ta sig i och ur dem på två ben.

Javisst, utsikten från Vida Vättern…

Utsikt3

Ni skulle varit där…

Fortsatte färden.

Vättern

Vättern följde troget med.

Framme

Så var jag framme. Déjà vu?* Nej, jag har bestämt varit här tidigare…många gånger. Se t.ex. Julatid.

Kom ut efter en timme på varuhuset där jag utforskat de intressanta.

Saknad

Åkte hemåt och stannade till i Gränna. Mycket semesterfolk. Jag saknade faktiskt en barnunge att gå in och köpa polkagrisar med. Själv? Jag tänkte på Folktandvården men lägger hellre stålarna på Jula.

Jag hade bestämt vad jag skulle hämta hem från Jula. Här är facit:

ha

Det här var måste.

kom på

Det här kom jag på att jag också behövde… Jula är listiga, de vill ha oss till butiken för att vi ska gå där och dregla och stoppa i korgen. Lådan innehåller luftverktyg till kompressorn som jag fick av barnen. Hade Kommandoran varit med, ja då hade det blivit två korgar. Saknade henne faktiskt.

Liksom

När ändå den obefintliga budgeten spruckit, kunde jag också åka till Biltema som inte har så mycket med bil att göra.

På hemvägen tog jag en kopp kaffe på en mack. Inga utsvävningar.

*Déjà vu, se HÄR.

Detta inlägg publicerades i Nöje. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Listigt Jula!

 1. Ama de casa skriver:

  Biltema. Måste vara VÄRLDENS tråkigaste affär!!! Hyllmeter efter hyllmeter med stötdämpare till bilar (tror jag). Det roligaste jag hittade var ett överdrag till mopeden. Jag frågade Anders:
  – Är det såhär du känner när vi går och shoppar kläder?
  Han sa att precis så var det…
  😀

  PS: Vårt besök på biltema var i förhistorisk tid. Jag har hört att det är annorlunda nu, men jag vågar inte chansa på att det faktiskt är så… Dom kommer aldrig att se mig i den butiken. 😉

  • Janne skriver:

   Biltema är helt annorlunda nu. Jag fick faktiskt fråga var bilavdelningen låg och den var inte stor. Man ska aldrig säga aldrig. Tänk om de skulle öppna ett Biltema hos er…som sålde vettextrasor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s