Nu blommar asfalten

Idag var det blomdags igen. For iväg till Hästholmen, ett litet samhälle vid Vättern. Ett sådant där samhälle som blommar på sommaren.

Mera blommor

Klart att det måste vara lite färgklickar i grönskan. Det begriper till och med jag. Som vanligt åkte vi iväg vid lunchtid utan att stoppa i oss något hemma.

Restaurang

Blev hungriga och drogs till stället där de hade ”räkvåfflor”.

Kommandoran

I väntan på anrättningen gick hon omkring och kikade därinne. Oh, vilken söt väska! Tycker du inte det? Tja, vad svarar man på en sådan fråga? Jag kunde inte se något sött i den. Tacka vet jag Jula, där finns tmf inget sött. Fast hon skulle nog säkert kunna hitta en söt skiftnyckel.

Räkvåffla

Sniken var döhungrig, han ville ha stort, lyxvarianten. Det fanns en vanlig variant men den dög inte. Trodde det skulle vara för lite. Kommandoran hängde på. Det blev för mycket. Mitt i högen låg en rejäl boll Crème Fraiche som växte i munhålan (Carl Jans favoritord).

kinder

När hon ätit halva, såg hon ut så här. Vill du ha lite av mig? Nej, för fan, jag måste få i mig min. Trist när man föräter sig på något första gången.

Jaha

På hemvägen stannade vi till vid ICA. Blev ståendes ett tag vid den här löpsedeln. Hajade till när jag såg den översta rubriken. Är nog som Kungen, läser något helt annat. Vad läste jag? Den där nedre förvånade mig inte. Klart att pensionärerna har det, för de har ju haft tid på sig att bygga nätverk. Om jag ska gå till mig själv så var jag pensionär vid 20-årsåldern. Sen blev det lugnt.

Krokodil

När vi kom hem berättade jag om fyndet jag gjort under Relaxen. Krokodilkadavret som säkert legat där sen urminnes tider. Hur i H har en krokodil hamnat här? Jag tog två steg tillbaka. Du tittar på för mycket barnteater (Sience fiction), sa Kommandoran. Efter att petat på eländet så var det bara en gammal matta.

Fika hos hönsen

Tog en fika nere hos hönsen. Rogivande att kolla på dem.

Hönshuset

Klart att hönsen fick blommor också. De hade ju till och med julpynt.

Tuppen Jag

Tuppen ”Tuppen jag” stod och kollade uppåt himmelen mellan varven. Han har, som ni vet, superkoll. Dessutom har han flera sexpartners och pensionärsmässig är han. Han tar till och med hand om Astors hönor. Astor står bredvid och tittar på. Flukttupp? Det var väl honom de menade på löpsedeln.

Hotet

Jag tittade uppåt och fick se den också som måste ha flugit över här. Klicka på bilden 2 ggr så får ni se. Just det, en hök.

Blommor

Blommor och åter blommor men det är fint med blommor.

Blommar asfalten

Hade vi hade vi haft asfalt här, så hade jag sagt: Nu blommar asfalten. För det hade den säkert gjort.

Blommande fötter

Bäst att man håller sig ren om fötterna, annars blir det så här….

Detta inlägg publicerades i Höns, Mat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu blommar asfalten

  1. Ama de casa skriver:

    Matta? Pfft… Klart att det är en krokodil! Det syns ju klart och tydligt.
    🙂

  2. Janne skriver:

    Ja, kanske det. Jag har ju bara petat på den. En gammal krokodil är kanske som en gammal matta i konsistensen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s