On the road again

Stack till Stockholm i Söndags för att fira barnbarnet Sofie. Var bjuden på kalas kl 14. Det va segt att köra, farbror Haffa stod överallt. Ända från Linköping så kantades vägen av folk som vinkade.

golfen1

Tyckte det var konstigt att det fanns ett sådant intresse för Mean Machine, men jag vinkade tillbaka.

gumball3000

Senare fick jag veta att folket väntade på Gumball 3000.

Sofie2

Kalas blev det för Sofie som fyllde 10. Hon har växt till sig, tjejen.

Hyss

Hon är rolig. Har skrattat många gånger när hon sagt och gjort saker. Jag kvartade kvar i gubbhörnan för att plocka upp Kommandoran som varit i Stockholm och jobbat en vecka. Men först skulle jag göra ett annat ärende.

Vällingby

Först till Vällingby där morsan bodde i 8 år innan flytten till serviceboendet. Magnoliaträdet som hon var så glad åt. Tyvärr utblommat men jag plockade några kronblad på marken. Åkte sedan vidare.

björkhagen

Till Björkhagen där hon bodde i över 40 år. Häggen stod i full blom och jag tog en kvist.

Morsan

Morsan skulle ha fyllt 87 den 16:e Maj. Här gör hon en av sina miner när hon spelade oförstående.

Skogskyrkogården

Färden gick mot Skogskyrkogården, denna oas i den Kongliga huvudstaden.

Minneslunden

Det finns ingen anvisad plats här i minneslunden, men för mig är det här.

Hägg och Magnolia

Häggen från Björkhagen och kronbladen från Vällingby. Blev sittandes ett tag på bänken.

Krysantemum

Uppför backen kommer en äldre herre gåendes. När jag tänker tillbaka på det, så var han nog inte så mycket äldre än jag. I handen har han en plastkruka med Krysantemum. Han stannar till ett tag och säger förvirrat: Jag vet ju inte var hon ligger här någonstans i minneslunden. Du får bestämma en plats själv, säger jag.  Där har jag bestämt att min mor finns, säger jag och pekar på en bestämd plats i grässlänten. Han tittar på mig som att jag hade en skruv lös. (Det har jag ju, men det visste ju inte han). Ska jag ta bort det här, frågar han och fingrar på cellofanen som håller blommorna i ett krampaktigt grepp. Det blir nog bra, svarar jag. Sen fortsätter han med tafatta frågor, förmodligen i greppet av sorg efter sin bortgångna hustru.

tunna

Till slut blev det nästan för mycket. Jag orkade inte med att vara medmänniska just då. Tyckte mig höra Morsan viska. Såsom hon gjort så många gånger när främmande människor kommit fram och pratat. Kom så går vi, vi skiter i den där jävla bludderpellen.

Det här inlägget postades i I Stockholm, Nöje. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till On the road again

 1. Ama de casa skriver:

  Vad fint av dig att hämta magnolia och hägg från din mammas ställen till din mamma. Hon blev säkert glad och rörd.

 2. Carina skriver:

  Jag blir impand av din kretivitet. ÄDK

 3. Jari skriver:

  Jan, jag blir imponerad/gripen av dig!

 4. Ama de casa skriver:

  sv: GRATTIS, Jan, 65! 🙂
  PS: Anders var inte så liten när han sa att det är så fint nu på våren och fåglarna pippar i träden. Det sa han till min mor när han pratade med henne i telefonen en vacker vårdag i Sollentuna 😀

 5. Janne skriver:

  HaHa, Jaha han var vuxen 🙂 Tack för grattis! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s