Mångsyssel

Jobbet i gästrummet går framåt. När Komandoran kommer hem, så ska hon få måla. Inga bilder på gästrummet för i det här läget är det ingenting att läsa om. Jag har dock kommit på att ”dreva” med stålull först innan jag sprutar i fogskum. Garanterat otäckt för möss. De gillar inte att tugga på stålull. Vem gör det?

volvo-bm

Jag stannade till vid grannen och vi snackade ett tag. Inte så ofta vi ses trots att vi dagligen kör genom deras gård. Jag tror att det är en sådan här han har. En riktig best.

skylt i skopa

Det låg en skylt i skopan som Hans skulle sätta upp. Jag erbjöd mig att hjälpa till.

Påväg

På väg, Hans körde (naturligtvis) och jag med kameran.

Stolpen

Det var en del jobb innan vi fick ner skylten. Provade på flera ställen men det var berg överallt. Till slut hittade vi ett ställe. Det var skönt att se skopan trycka ner stolpen en halvmeter i den stenblandade jorden. Jag höll i stolpen och Hans satt i hjullastaren. Därför inga bilder. Här skruvar Hans fast skylten i stolpen. Han vill ogärna vara med på bild, så det här måste väl vara perfekt för honom. Naturligtvis hade vi övervakning.

ordföranden

Ordföranden i vägföreningen, Gunnel, såg till att allt blev rakt. Är det inte så det går till i det kommunala? En övervakar, en utför och en ser på, i det här fallet genom linsen.

Projektuppföljning

Här har Gunnel och Hans projektuppföljning och planerade för det fortsatta arbetet med vägen. Jag såg på genom linsen.

Åkte hem

Sedan åkte vi hem. När vi närmade oss gården, så kom en fråga från Hans. Har du kört en sådan här någon gång? Jag anade varåt det lutade.

Rattandes

Jodå, jag fick förtroendet att köra en sväng och ratta in mastodonten in i maskinhallen bland de andra maskinerna. Vilken makt man har med en sådan här. Jag kom att tänka på Brommaplan. Sammanfattningsvis efter denna eftermiddag; trevligt att göra saker tillsammans med någon. Då kan man tjabba* lite mellan varven.

Idag var det inte stora saker. Jo, det stora var att jag lurade i katten att det var natt när klockan var 6. Hon gick på det och jag sov till 8.

elsåg

Ni läste kanske om elsågen som pajade. Det var väl själva fan, kan ju inte ropa på hjälp så fort något lägger av. Läs gärna inlägget Motorsågsmassakern. Bara att klicka på länken. När ni läst det inlägget kan ni stänga fönstret/fliken och fortsätta här.

elsåg2  lite i taget

Det där vita hjulet i mitten är starkt misstänkt. Plastaktigt.

kuggkrans

Mycket riktig, fanns inte en tand kvar. Skickade ett mail till Clas Ohlson och frågade om de har ena tockena. Deras svar  får mig att tänka över om jag ska köpa COTECH fortsättningsvis.

Nu är det  12 minuter kvar av FIN-SVE. Vet inte om jag ska lägga av med skrivandet. Om jag lägger av kanske de förlorar.

Här stänger jag inlägget, Sverige vann!

*Tjabba = snacka (Småländska)

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mångsyssel

  1. Ama de casa skriver:

    Nu får du stå och lurpassa så att alla respekterar den där skylten…
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s