Boroskopet

Skjutsade Kommandoran till Mjölby tidigt på morgonen (5.00). Hon skall knega några dagar i Stockholm. Hon var ensam på bussen som vanligt. Trodde de skulle bli fler när jag såg busshållplatsen, men kärringarna skulle till Ullared. Åkte hem och kvartade några timmar.

Katterna

Ruggigt väder ute. Katterna låg i hennes säng och slöade större delen av dagen.

gubben

Jag var rätt mör själv efter gårdagens slit-o-släp. Detta skulle bli en dag av vila.

slubbebunkarna

Gjorde inget annat än att tömma slubbebunkarna och sköta om hönsen. Jo, hönan ligger fortfarande på äggen.

paket

For upp till samhället för att handla mjölk, limpa och snus. Ja, ja, ett par öl också. Vittjade brevlådan på vägen. Hade inga glas med mig så jag såg inte avsändaren. Anade vad det kunde vara.

Rostbiff och potatissallad

Köpte med mig lunch hem; rostbiff och potatissallad. När Kommandoran läser detta, så ser hon att jag följer hennes råd: ”Sånt där snusk kan du hålla på med när jag är borta”. Jag köpte tonfisk till katterna också. Kanske smakar lite i en varm baguette. Kommandoran kan inte ens ta i en burk tonfisk. Hon mår verkligen dåligt. Jag sköter tonfiskmatningen och tar smulorna i burken själv. Då sitter hon oftast i ett annat rum och tittar på idiotprogrammet ”Glamour”.

Vad var det då i paketet?

boroskop

Ett Boroskop som man kan se i trånga utrymmen med och dit man inte når med en vanlig kamera. Här gällde det att hitta ett objekt kvickt för att prova.

grepp

Jag greppade instrumentet och spanade efter ett lämpligt objekt.

Majsan

Intressant objekt. Hon låg inom lagom räckhåll, mätt och stinn som jag var. Rörde inte katten, hon kände att det var något nytt på gång.

Majsan9

Majsan fixerade det länge det lilla lysande objektivet och…

10

gick sedan till attack, så snabbt att jag inte han med. Hade hoppats på en bild inne mellan käftarna på Liekatten. Hon ledsnade ganska fort på den där, så jag fick söka ett annat objekt.

kakelugnen

Kakelugnen, hur ser det ut uppåt där man inte ser? För jag sticker inte in huvudet i den där.

Nyfikenheten segrade över det mätta och stinna.

eldstad

Eldstaden har vi sett i 8 månader nu, trevligare när det brinner i den. Men uppåt då?

svart

Som ett svart hål i rymden där inte ens ljuset har förmåga att ta sig därifrån p.g.a. gravitationen (dragningskraften). Hur fick jag då hem det här eländet i paketet?

Gör-det-själv

För några månader sen, så ringde det en tjej och frågade om jag var intresserad av tidningen ”Gör det själv”. Jag brukar aldrig gå på det där. Har gått så långt att jag bara lägger på direkt. Du får en kamera som du kan se i trånga utrymmen med, sa hon. Jag tänkte på vinden som säkert ingen sett på flera år. Hur som helst, 2 nummer var jag tvungen att köpa för att jag skulle få boroskopet. Du kan avsluta prenumeration när du vill, fortsatte hon med. Jag nappade. Två nummer har jag fått och betalat (69.-/st) och kameran har jag fått (300:-). Jag har läst tidningarna och tycker de är lagom innan sussgott. Slutar prenumerationen när jag inte läser tidningarna längre.

Funderade på varför det inte syntes någonting när jag höll in boroskopet i kakelugnen.

skorstenen

Körde in den vanliga kameran och tog en bild. Klart ända upp till spjället med kameran för 500:-. Nåväl, jag hittar nog ”bloggbilder” med boroskopet också.

Googlade på boroskop och fann att proffsen använder boroskop för mellan 4000 och 50000. I medicinen kallas boroskopet för endoskop, vilket jag får taskiga vibbar av.

Kvällsläget; Majsan har tagit fyra möss idag. Vid den tredje musens plågande, satt Skrajsan en meter ifrån och tittade på. Den fjärde musen lämnade hon bara vid tröskeln och stack. Den fick jag ta hand om. Hon har avancerat, Majsan. Hon levererar och jag utför ”the Dirty job”.

Epilog.

Jäntorna är ute.

Sverige leder över Danmark med 4-2.

Jag saknar Lotta.

Det här inlägget postades i Katt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Boroskopet

 1. Carina skriver:

  Jag har Lotta en hel vecka.

 2. Ama de casa skriver:

  HAHA! Är du helt SÄKER på att det där ”svarta hålet” var kakelugnen? 😀

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Hunden badade i en fontän (som inte sprutade vatten just då), men han är inte den enda som anser att det är en pool 🙂

  • Janne skriver:

   Smart hund. Min hund Diddi brukade bada i fontänerna i V-by centrum. Dessutom så hoppade han upp i de stora blomkrukorna och skvätte. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s