Det snurrar på

Uppe med tuppen och verkställde Kommandorans order.

tuppen

Han är lika nyfiken som katterna.

Lastat

Lastat för transport.

klart

Ska bli intressant att se vad hon får till av det här.

I lördags(igår) var vi bjudna på födelsedagskalas i Stockholm. Max fyller 6 på söndag.

max1

Lotta ska jobba nästa vecka och vara borta. Hon vill ladda upp hemma, så jag åkte själv. Hade lite saker med från Skorpan, så jag tog bilen.

Tugga mil

När jag sitter så här och tuggar mil, så snurrar det till i huvudet. Särskilt när Rix FM kör ett fåtal låtar om och om igen. De måste ha en bandslinga; Robbyn, Mando Diao, Darin, Pink och några till. Sen börjar det om. Det snurrar på. Snurrar, tänk vad hjulen på bilen måste rulla. Försökte räkna ut hur många varv de snurrar från Ödeshög till Stockholm. Kom inte ihåg vad det är för däck, men tänkte att jag skulle räkna ut det någon gång i jakten på onyttig kunskap.

Märke

Undrar om jag kommer att lära mig den här sträckan. Veta vad som kommer runt nästa krök. Kanske om man kör varje dag men det är inte aktuellt. Om jag skulle ta och filma hela sträckan och titta på filmen mellan varven. Det finns faktiskt världelösare filmer.

höghus

Som filmen som visare ett  höghus under 24 timmar. Samma vy hela tiden. Det tänds och släcks i fönster, det är allt. Tyvärr har de kortat filmen till 8 timmar. Världelöst.

Mediamarket

Äntligen framme. Måste ha något med till grabben men först var det något annat som gällde.

högtalare

Utanför Heron City står högtalare och skvalar hissmusik. För mig var det pissmusik.

skylt

Toa..toa..toalett. Här gick ögonen i kors. Upp tre våningar till biograferna.

bio

Ursäkta, vet du var det finns en toalett? Här stod jag med benen i kors. Jag såg skylten ”Toalett” bakom henne. Ska du gå på bio, frågade tjejen som hade hand om insläppet. Nej…i samma stund så insåg jag vad det betydde. Då är det en trappa ner därborta. Hon pekade tvärsöver Heron City. Det löste sig. Slapp komma till kalaset som en nerpissad A-lagare.

max

Födelsedagsbarnet fick sitt kastspö. Han ska få fiska i Vättern med det när jag hittat bra ställen.

kalas

Helene och Maria hade bakat i dagarna två. Figuren på tårtan heter Onhom och finns i ett spel som ungarna fastnat för. Fikade i drygt en timme och började tänka på hemfärden.  Tack för kalaset!

Hornbach

Stannade till på Hornbach och köpte färg till gästrummet.

linköping

På vägen snurrade det i huvudet igen. Radion spelade samma låtar som på förmiddagen. Här, efter Linköping, får hjulen snurra fortare.

saaben

När man ser den här Saaben så är det nära avfarten till Ödeshög. Saaben är två bakdelar som är ihopsvetsade. Lite symboliskt för företaget Saab, hur de än körde så gick det bakåt. Klicka på bilden, så ser ni den större.

farbror Haffa

Avfarten och farbror Haffa låg framför mig. Här är det 120, men ingen körde fortare än 100. Konstigt fenomen.

Vägen och Tranan

Vägen hem. När jag åker här så känns det hemma. Tranan på åkern snaskar av det gröna eller är det frön han/hon pillar upp?

Grillen

Kommandoran fixade med grillen och vinkade välkomnande. Potatisgratängen stod i ugnen.

Middag

Bilden får tala för sig själv.

hjul

Kunde inte släppa det. På kvällen gick jag ner till Den gamla damen och mätte omkretsen på ett hjul, 1,98. Kollad trippmätaren, 256,8 km.

256800 / 1,98 = 129697 varv per hjul. Trodde det skulle vara mer men somnade gott.

Detta inlägg publicerades i I Stockholm, Mat, Nöje, Sysselsättning och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det snurrar på

  1. Ama de casa skriver:

    Wow vilket fika! Grattis till 6-åringen 🙂

    Apropå dåliga filmer… Vi anlitade en som filmade vårt avlopp (i förebyggande syfte, trodde att det kanske var nåt fel som var trasigt) när vi bodde i Sollentuna. Avloppet fick beröm, men där kan man verkligen tala om en skitfilm! Vi blev erbjudna att köpa den, men avstod. Lite synd kan jag tycka idag. 😉

  2. Inget dåligt fikabord det där skulle jag med vilja bli bjuden på.

    Tänkte även fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s