Gästrummet, del 20

Idag blev det arbete i gästrummet hela dagen.

Listigt arbete

Jag skulle ju bara sätta lite list och sedan spackla och grundmåla. Mors du, det blev listigt arbete hela dagen. Ända till kl 20. Tar längre tid än vad man tror. Särskilt för en tidsoptimist.

Kommandoran

Kommandoran jobbade ute. Ni kan se henne skymta ner vid hallonen. Hon står med ändalycktan i vädret. Jag har fotoförbud på henne, så närmare än så här blir det inte.

Nässelsoppa

Hon plockade nässlor också och bjöd på nässelsoppa till lunch. Förvånansvärt gott, bättre än spenatsoppa. Allt är ”hemmaproducerat” så när som på det bacon som förgyllde soppan. Grisen lever fortfarande och idag var den, som sagt, i gästrummet. Vilken tur att hon inte fick för sig att bjuda brorsan på detta igår. Då hade han aldrig satt sin fot här igen. Han skolkade när det var spenatsoppa i skolan.

Ena hörnet

Ena hörnet klart efter mycket pysslande. Idag tänkte jag till innan sågen fick käka trä. Allt det här ska bli vitt utom väggen till vänster.

Andra hörnet

Andra hörnet och runt dörren. Osb-skivorna vid kaminen är tillfälliga och ska bytas ut mot brandsäkra i höst. Ett fullbordat dagsverke. Vissa tog det lugnt idag.

Majsan i ungdomsgården

Är man ute och jagar till halv 2 på natten så blir man lite slö på dagen. Här ligger Majsan  i ”ungdomsgården” och tar igen sig. Det är lugnt på jaktfronten, glest mellan mössen som tycks ha sinat. Fågelrestaurangen är stängd. Nästa jaktperiod blir när fågelungarna lär sig flyga. Naturen har sin gång….

Detta inlägg publicerades i Gästrummet, Katt, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Gästrummet, del 20

 1. Kent Påhlsson skriver:

  Kommendoran får bjuda på nässelsoppa när jag hälsar på.

  • Janne skriver:

   Ok. Vi ska plocka på oss nässlor nu när de är som finast. Sen förväller hon dem och lägger i frysen. Blir lika bra som nyplockade.

 2. Greger skriver:

  Det gästrummet behöver inte skämmas för sig… Det ser ut att bli kanonfint, jag lär ju tvätta fötterna innan vi kommer på besök!!! 😉 //Greggo

 3. Ama de casa skriver:

  Nässelsoppa är sååå gott! Och du jobbar på du 🙂

 4. Ama de casa skriver:

  sv: Jag tog samma mängd tvättmedel som till en full maskin och tvättade en vaxduk. Den sög inte åt sig mycket den inte… 🙂
  (Fick googla på frahatta för säkerhets skull…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s