Fan, jag blir tokig på all skit

Grannen visade lite av bygden idag. Avslutningsvis fick jag kolla på hans garage och maskinhall. Det som slog mig, var att han hade ordning på prylarna. När jag åkte hem så tänkte jag att jag måste jobba på ordningen idag.

gästrummet

Varför inte börja med att rensa gästrummet? Där skall snart målas och då underlättar det om det är tomt. Sagt och gjort.

tavlor

Började med att tömma och köra ner skiten till Den förbjudna staden. Tavlor i förbannelse. Vi som är så konstintresserade. Inte. Åkte ner med flera fulla lass.

skräp1

Därnere såg det inte bättre ut.

skräp2

Fan, jag blir tokig på all skit. Nu måste jag ha in mer här. Här var det riktigt nära att jag ändrade planerna. Köra allt på tippen. En ursinnesrensning lik den jag gjorde -88. Åkte på tippen med allt och jag blev fri. Många gånger sedan dess har jag behövt mycket av de prylarna jag slängde. Fick skaffa nytt. Tror inte jag gör om det, men något måste göras.

loppis

Sälja på loppis? På landet finns många loppisar. Enklare än Tradera och Blocket. Så får vi träffa folk också. Lotta kan sälja fika, bullar och kakor.

långbord

Skulle lätt kunna fylla ett sådant här bord. Vi får jobba på det. Det som inte blir sålt går till tippen.

Fortsatte med att tömma där uppe. Vilka verktyg måste jag ha kvar? Allt som jag inte behöver ska bort.

vinden

Hamnade på vinden till gästrummet/relaxen. Fixade en gångbräda där och sedan behövde jag inte två av verktygen. Passade på att rensa bort det sista från vinden. Där fanns en del användbart.

golv

Det här golvet ser inte friskt ut. Måste bytas.

gäststuga

Golvet finns i den här gäststugan som vi tänkte ha till de större barnbarnen.

nytt golv

Vilken tur att det fanns nytt golv uppe på vinden. Sen undrar jag varför golvet blivit så. Vattenskada? Troligen. Det ligger nytt plåttak på stugan, men det saknas nockplåt. Läckte det in innan plåttaket kom på? Skit detsamma, det som är skadat måste bytas.

Det gick från stort till smått idag.

låda

Var tvungen att packa upp några flyttlådor för att få in det andra. Jag säger bara en sak; det är inte friskt att ha så många hålsågar, men jag vet varför. När jag någon gång behövt en hålsåg så har jag inte hittat den. Köpt en ny. På den vägen är det med mycket. Konstigt, jag som är Stenbock. En Stenbock ska ha organisationsförmåga och ordning omkring sig.

räknare

Den här har en egen historia. Kommer från bilförsäljaren på Upplands motor i Kungsängen, han som lurade i mig att jag skulle ha ny bil var och vartannat år, ni vet. En gång plockade han fram en sådan här. Jag hade just skrivit på ett dyrt kontrakt. En sådan här ska du ha, sa han. En till din fru också. Hur många barn har du, frågade han. Fyra, svarade jag. Då blev det plötsligt lite segare att få fram miniräknarna. Det där solcellsdrivna var rätt ovanliga på den tiden. Kände mig som en vinnare när jag åkte därifrån fast egentligen var jag åsnan. Den fungerar än idag när jag provade den. Den har inte sett ljuset på 20 år minst.

visset

Passade på att klampa in på Kommandorans område. Växter som ser ut så där…

helvete

hamnar i helvetet. Det sa jag från början i vår gemensamma vandring. Krukorna sparade jag annars hade det blivit ett helvetes liv också.

gästrum

Till slut blev det ordning i gästrummet. Lite träarbete kvar sen målning.

pilsner

Dagen avslutades med en pilsner.

Det här inlägget postades i Gästrummet, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fan, jag blir tokig på all skit

  1. Ama de casa skriver:

    Man brukar ju säga att det är bra att flytta för då rensar man bland sina grejer. Det gäller tydligen inte alla… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s