Allergi och bedrövelse

Jag fick en släng av allergin i höstas när jag kollade växtligheten här i trädgården.

Allergi1

Rabatter intill hus. Jag får klåda när jag ser tockena där.

eldkastare

Hade jag haft en sådan här så hade det blivit unikt trädgårdsmästeri.

Allergi2

Finns en hel del som kommer att försvinna inom kort. Undantag är den första. Den får vara kvar till i höst för där står en gammal ros. Den går att flytta i höst när den vilar. Hur jag vet det? Stavas Google. Man kan Googla på allt.

Allergi3

Å så dessa stenar som markerar rabatterna. Som tur är behöver jag sten till att klä in röken, Scandal Beauty, ni vet.

Allergi4

Det här eländet har sett ut  så här i 7 månader nu. Buske på ett hus. Bort för helvete, boooort, döööö. Den har lika stor chans som en smörklick i Helvetet*. Till vänster om den finns en ros till som vi ska rädda.

Allergi5

Så här går det om man har rabatter intill hus. Huset ruttnar. Byte av panel. I det här läget kliade det på hela kroppen. Hade lust att springa upp till Lotta, så att hon fick smörja med någon av de miljoner krämer, oljor och salvor hon har.

Nu till bedrövelsen.

För någon dag sedan, så pratade vi om Majsan och hennes jakt. Hon har varit duktig och tagit en helvetes massa möss. En del fåglar har följt med av bara farten. Bara hon inte tar en Domherre, sa jag. Nej, de är så skygga så jag tror inte hon lyckas, sa Lotta.

Domherre hona

I förmiddags så låg den där. En Domherre. Hona. Det högg faktiskt till. Bedrövligt. Vi bannade inte katten. Hon var duktig. I mitt huvud snurrade fågelplanscher till. Ska vi lära…hm, det går ju inte, tyvärr.

Vi har alltid sett Domherrarna i par. Som mest har vi haft 7 par här.

hanen

Han satt där länge och flera gånger, hanen. Hans partner hade blivit offer för katten. Domherrar förflyttar sig i par. När vi såg detta, så kände vi oss bedrövade. Nästa år ska det bli svårare för Majsan att ta fåglar. Fråga mej inte hur, jag kommer säkert på något. Det räcker med att hon tar möss.

För de som inte har Facebook så kan ni klicka på denna länk: Liekatten

Majsans facit. En riktig jägare. Vi hoppas på att hon tar Mullsorkarna. Hon har tålamodet att vänta, hon kan sitta i timmar och stirra med öronen klippandes. Helt plötsligt sticker hon iväg och 5 minuter senare ligger det en halvdöd mus utanför dörren. Hon vill plåga de länge den lilla sadisten. Jag brukar slå ihjäl så hon
ger sig ut på jakt igen. Hon sticker direkt. Vi har sett hur hon bär sej åt. Rena rama ”Tom och Jerry”.

*Helvetet (Gehenna) var en stor, evigt brinnande, soptipp utanför Jerusalem för 2000 år sedan. Även då hotade de ”skriftlärde” att man skulle komma till helvetet. Soptippen alltså. På den vägen är det. Nu i våran tid hotar fortfarande prästjävlar med helvetet…

Det här inlägget postades i Fåglar, Katt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allergi och bedrövelse

  1. Ama de casa skriver:

    Nej, katter vet ju inte dom olika fågelsorterna. Stackars domherre som blev av med sin domfru… Men, sånt är livet.

    Vi hade ju aaaaaningens mindre ägor i Sollentuna. Men rabatt efter rabatt åkte igen och blev gräsmatta. Nu är jag såååå nöjd med att bara ha tolv kvadratmeter terrass att ”rensa” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s