Den yngsta är 30 bast

I lördags fyllde han 30, yngstingen av mina barn. Minns det som igår när han var på gång, den 13 april 1983. Fort iväg från Kungsängen till Löwenströmska. Gick i 160 fast det inte behövdes. Ta’re lugnt för helvete, sa Solveig. Vi hinner.

löwenströmska

Käka på morgonen var det inte tal om för min del vilket ledde till att jag var ashungrig när det närmade sig. Sprang ner och köpte några bananer. Kiosken låg långt bort och jag tappade bort mig. Tänkte, tänk om ungen föds nu när jag står här med några bananer i näven, vilket fiasko. Var du med när han föddes? Nä, jag var och köpte bananer. Jag sprang runt sjukhuset på utsidan och klaffsade i en lerig vårslänt. Jag hann, som tur var. Någon halvtimme senare kammade jag en Elvisfrisyr på Tommy.

tommy1

Här är han några månader senare.

tommy2

Här poserar han för fotografen strax innan jul samma år han föddes. (1983).

Resor_med_tåg1986d

Drygt 3 år senare på en resa med Uppsala museijärnväg.

Tommy6ar

Åren bara rasade iväg, här 6 år.

fiske 009

Fiskat har vi alltid gjord. Vid den här lilla ön utanför Ljusterö har vi varit många gånger. Vi kallade ön Palma de jorca. För 25 år sedan var träden gröna. Nu har svartingarna (Skarv), som sitter där i träden, skitat ner och tagit död på ön. Av någon anledning tänker jag på Somalisk böngröt.

TommyYlva

Sedan träffade han sin blivande fru Ylva.

fiske 013

Här en bild från ett fiskeäventyr 2007. Vem han pratar med i mobben? Gå tillbaka en bild.

fiske1

Sedan 10 år tillbaka får han alltid de största, men jag hoppas varje gång….

piggochalert

Ja, Tommy är oftast pigg och uppmärksam. Yngsta dottern Lotta är också pigg hemma hos oss i Vällingby en påsk.

bröllop

De fick Lucas och gifte sig i Stadshuset.

linus

För 7 månader sedan kom Linus till världen.

I lördags fyllde han 30. Tommy alltså, inte Linus. Även om jag tycker att tiden gått fort.

Barnpassning

Lotta och jag tog hand om barnen nedan Ylva och Tommy förberedde kalaset. Vi kvartade hos dem efter Jerry-showen. Lucas envisades med att jag skulle krypa genom tygtunneln. Lotta garvade: det går ju inte. Jag kom igenom hela. På mitt sätt. Som pris fick jag en 7-månaders på nacken.

alla1 alla2

Alla var där. Ylvas bror Henke till vänster på den vänstra bilden. Jäääla trevlig kille. Här kan ni också se trasan som Lotta hittade på KappAhl i Kungens kurva. Tina och Lotta med några av barnen.

Alla3

Greger, Lotta, Anneli och Anna-Lena.

britten Alla 6

Britt-Marie, Solveig och Niklas (Annikas man). Benkes (Tommys svärfar) brorsa med fru. I bakgrunden tror jag att ungarna håller på med en Iphone eller fler.

Å så en massa glädjande trallgökar:

Trallgökar1 Trallgökar2

Liam, Max, Erik och Elsa.                              Lucas och Isak.

Att tugga på:

paella

Paella. Jag käkade så jag var mätt långt in på söndagskvällen. Alltså dagen därpå.

tårta

Synd att jag var så mätt men en liten bit fick jag ner och den var gooood.

Tommy då? Söp han sig full på 30-årsdagen?

tommy

Nä, han tog hand om sitt småfolk. Heder.

Tack för att vi fick hänga med er!

När man ser hur fort tiden har gått så säger många: Jag blir rädd, usch så fort tiden har gått, på sina barn ser man hur gammal man är. Jag säger:  Är bara glad att jag blivit så gammal att jag fått uppleva detta. Några blir inte så gamla.

Detta inlägg publicerades i I Stockholm, Mat, Nöje. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den yngsta är 30 bast

 1. krulli skriver:

  Oj, det var inte dåligt att komma genom det lilla röret!!

  • Janne skriver:

   Fast jag fuskade. Jag stod upp och drog upp röret från golvet som ett par byxor. Sen la jag mig ner. Annars hade det inte gått.

 2. Leifi Plomeros skriver:

  Jättebra skrivet! Kommer ihåg när Christoffer föddes (om nåra år är han oxå 30…nåväl, 20 först…). Strax innan vi skulle åka till Löwet kl 4 på morgonen så stekte jag på en rejäl portion Felix Krögarpytt. Man vet aldrig när man får mat igen.

  • Janne skriver:

   Krögarpytt, varm mat för en karl! Det var kyligt att fixa varmt käk innan. Försökte hitta några bilder på familjen Cornelsen. Inte en enda! Jag fick korten av Tommy och ni hade tydligen sjappat när Ylva fotade.

 3. Ama de casa skriver:

  Grattis till Tommy! Lite i efterskott, men jag visste inget förrän nu… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s