Saknaden är stor

Lotta är i Stockholm och jobbar nu i påsk. Ikväll skulle de åka till Långbro värdshus och äta påskmiddag. Hon gjorde en Jansson och köttbullar åt mig igår. Jag skjutsade henne till bussen i Mjölby i morse.

hål

Saknaden är stor. Efter diskmaskinen som lämnade ett stort hål efter sig. Den nya kommer i nästa vecka. Om jag nu beställt rätt på nätet. Sist när jag beställde en torktumlare, trodde jag, så kom det en tvättmaskin. SBT vilket betyder skit bakom tangenterna. Nåväl, snubben som kom med den hann inte lasta av den, för jag såg att det var för mycket slangar på den. Man lär sig. Retur och ny beställning. Elgiganten var faktiskt väldigt förstående och tog inget extra för mitt misstag.

disk1

I eftermiddag har jag ägnat mig åt lite handkraft.

disk2

Pysslat med lite ackumulerad disk. Går väl an för jag ser ljuset i tunneln. Jag kan faktiskt förstå människor som alltid handdiskar. Man kommer i ett Yoga-tillstånd. Helt plötsligt är det bara klart medans man tänkt på annat.

kalender

Fast varje dag? Nej, jag är ingen Yoga-fantast.

Vet ni vem som uppfann diskmaskinen, förresten? Någon lat karlslok, tänker ni kanske.

Josephine

Diskmaskinens uppfinnare, Josephine Cochrane, 1839-1913. Hon uppfann den 1886 pga att hon hade klumpiga tjänare som slog flisor ur hennes fina porslin när de diskade. Kanske fick de dingla, vad vet jag?

diskmaskin1 diskmaskin2

Hon borde ha Nobelpriset. Tänk så mycket ”välfärdslidande” hon sparat. Tänk på det när ni ser namnet Whirlpool. I det företaget finns rötter tillbaka till hennes företag.

Lotta

Jag saknar Lotta också. Är van att hon finns här i huset. Utan henne är Skorpan ingenting. Katterna tycker likadant, för de har varit osynliga hela kvällen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Saknaden är stor

 1. Ama de casa skriver:

  All heder till Josephine! Fast man måste ju ha plats för den däringa maskinen också…
  🙂

  • Janne skriver:

   Kan de vara så svårt det där med diskmaskinen? Har ni inte rör och el utanför på väggen? Kan ni inte hänga diskmaskinen där också? 😉

 2. Ama de casa skriver:

  sv: Bruce???
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s