Vad var det jag sa?

VVS krånglar alltid. Jag satte in en ny köksblandare häromdagen. Allt var frid och fröjd, trodde jag. Inget retfullt droppande någonstans.

Varningslampa

Efter ett tag lyste lampan ”inget vatten” på diskmaskinen. Vad kunde det vara för fel?

Vatten fanns

Jag skruvade bort och kontrollerade så att det inte var något kajko på blandaren.  Vatten fanns. Däremot kände jag att ”Aquastoppet” var brännhett.  Aquastoppet, som syns i hinken,  är en elektrisk ventil som är kopplad till diskmaskinen. Om det läcker inne i maskinen, så finns det microswitch som slår till Aquastoppet. Alltså inget vatten till maskinen.

Siemens

Jag ringde Siemens som hänvisade mig till en auktoriserad verkstad i Mjölby. De var mycket hjälpsamma. Det kunde komma och titta för 700:-. Jag beskrev problemet och de sa att det är förmodligen Aquastoppet som gått sönder, pris 2500:- med montering. De var tveksamma till att skulle bekosta en 7 år gammal maskin detta. Det var jag också eftersom hela maskinen är sunkig.

Elgiganten

Dessbättre kör Elgiganten en drive på bl.a. diskmaskiner. Fick tag i en Bosch för 3990:- (1500:- rabatt t.o.m söndag). Nu var det bara att ta bort den gamla och det var inte bara. Den var inbyggd med råge, gick inte att rubba.

hävstång

Lotta fick lyfta bänken med hjälp av en hävstång medan jag drog. Det knakade i hela köket. Problemet är att den som satt in maskinen har lagt ett 8 mm högt golv till maskinen. Dessutom är marmorskivan monterad med lim efter. Maskinen stod i en grop. Jag drabbades av ett raseri och mumlade; hur fan kan… Arga snickaren skulle framstå som en dununge i en jämförelse.

Sunkigt

Det brukar bli sunkigt under diskmaskiner men det här var värre. Ser ni hålet vid rören? Det är där mössen kommer in. Sånt är livet på landet.

Lite att göra

Här finns en del att göra för jag tänker inte ställa den nya diskmaskinen i en äcklig grop. Det slutar väl med att jag river köket. När den gamla maskinen var borttagen, så kollade jag om ”fuktbrytarn” utlöst på den. Icke sa Nicke, så det var sannolikt fel på Aquastoppet. Tur var det, så jag inte slaktat maskinen för ett skitfel. Var var det jag sa? VVJS. JS står för jävla skit.

Det här inlägget postades i Sysselsättning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad var det jag sa?

  1. Ama de casa skriver:

    Men du HAR i alla fall en diskmaskin! Eller hade…
    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s