VederVärdigt Skit

VerderVärdigt Skit = VVS*. Jag har aldrig tyckt om att hålla på me’t. Leja bort? Ja, om det blir för stort annars ingen idé. Jag kommer illafall att stå där och kolla. Så kallad ryggsäck. Hade några hantverkare hemma på villatiden**. Några gånger fick jag göra om skiten själv när det inte blev bra. Orkade inte tjafsa med oduglingar***. Läropengar, fick lära mig hur man inte skulle göra.

Ny blandare

Idag skulle den gamla blandaren i köket bytas ut. Jag fick ett presentkort på Jula. En del av det omsattes i en ny blandare. Gammal hederlig FM Mattsson.

instruktion

Började med att läsa monteringsanvisningen, fast jag fick ägna mig åt katten först.

Gamla blandaren

Den gamla blandaren hade sett sina bästa dagar. Dessutom var den för låg. Kommandoran har svurit ve och förbannelse när hon ska fylla vatten i sina stora potategrytor.

Varför är VVS Vedervärdigt skit?

Trångt

Det är trångt och mörkt.

Obekvämt

Det är obekvämt och alltid något som krånglar när rören är gamla. I de här lägena tackar jag mina gener för buteljaxlarna. Hade varit omöjligt annars.

dfs

Vattnet stängs av nere i Den Förbjudna Staden bara för att hydroforen står där. Den ska flyttas upp i sommar. Räcker med sommarvatten därnere och så kan vi slopa 100 meter eluppvärmda vattenledningar. Kostar flis. När jag tittade på den här bilden så upptäckte jag att jag glömde sätta i packningen i filterbehållaren sist. Inte undra på att det droppar vatten på golvet. Vi byter tvättbara filter en gång i månaden.

på plats

På plats och inkopplad efter ett par timmar.

torrt

Nu är bara det värsta kvar; på med vattnet. Jag i DFS och Lotta kollade häruppe. Kontakt via mobilerna. Spännande. Vilken tur, inget läckage. Annars hade det blivit VVJävlaSkit. Det var en ny typ av anslutningar på blandaren och de bidrog till resultatet. Gängtejp borde stavas gissel, speciellt i trånga utrymmen. Prova själva så får ni se hur kul det är!

överblivet

Det blev lite över och idag var det bara bra. Diskmaskinen var tidigare ansluten till varmvattnet. Hur ska man kunna diska på lägre temperaturer då? Avstängningen av vattnet till diskmaskinen sitter nu i blandaren.

Potategryta

Nu finns det plats för grytorna.

BONUS! Det som jag hoppades på mest: slutade att dunka i rören! Se inlägget Äntligen hemma

* VVS är en förkortning som står för värme, ventilation och sanitet. Sanitet är väl det jag pulat med idag.

** Villatiden varade 1984-2000.

*** Odugling. En som har det som yrke men inte klarar av det p.g.a okunskap eller fusk av girighet.

Det här inlägget postades i Katt, Sysselsättning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till VederVärdigt Skit

 1. Ama de casa skriver:

  Snyggt jobbat!

  Här nere är det mycket enklare. Eftersom det aldrig blir minusgrader så sitter ledningar och sånt utanpå husen. Ett stambyte verkar väldigt enkelt och nån eluppvärmning behövs inte.
  🙂

  • Janne skriver:

   Tack! Den där värmen är jag riktigt avis på en dag som denna. Det blåser nordlig vind, snöar och 8 minus.
   Går avloppsrören utanpå också? 😉

 2. Ama de casa skriver:

  sv: Jäpp. Tjejen hade strumpbyxor på sig. Sen vet jag inte vilka rör som går utanpå huset, har inte brytt mig så mycket om att ta reda på det 😉

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Jag vet ju inte säkert, men jag har en känsla av att strumpbyxor är mycket vanligare än såna med strumpeband som bara kasar ner…
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s