Var jag än såg så såg jag en såg

Idag drog vi till Halmstad. Upp halv 8 och iväg en timme senare. Att åka dit var ett måste. Majsan blev skitsur för att hon inte fick gå ut.

Solig väg

Vädret och väglaget var perfekt, 24 mil går ganska fort.

dimmig väg

Ju närmare Halmstad vi kom, desstå dimmigare blev det. Stad vid kusten.

bandsåg bandsåg2

Vi hittade fram och lastade. Allt gick smärtfritt, för vi hade haft telefonkontakt innan.

Vad är nu detta?

bandsåg3

En bandsåg, ovärderlig vid finsnickerier. Bilden är från annonsen på Blocket.

Nu kommer Greger i Bålsta säga: Ah, va fan, jag fick ju en bandsåg av dig, det hade varit bättre om du tagit den!

Jag säger så här: Det här är något helt annat, det här är en DeWalt med trefasmotor för 900:-. Klart man åker till Halmstad för en sådan. Det var en snubbe i Halmstad som hade utövat Däng ski (sålt på Blocket) . Jag har kollat en månad, men alla intressanta (bra såg och billig) såldes direkt. Var jag än såg så såg jag en såg men alla försvann. Nu gick jag upp tidigt en morgon och slog på ”bevakning” på Blocket. Helt plötsligt kom den upp. Snodde den 5 minuter efter han la ut annonsen.

hemväg

På hemvägen blev det fint väder igen när vi kom ett stycke från Halmstad.

Ljungby stop  Lotta

Lunch i Ljungby. Så där ser Lotta ut när hon är mätt. Käket var över förväntan; behövde inte kryddas och osten rann ur schnitzeln. Efter kände vi oss lite religiösa.

Lottas tempel  jula

Så först tog vi Lottas tempel och sedan mitt. Vad kallas det när man springer i varandras kyrkor? Det finns ett ord för det. I det här fallet kallas det kul. Speciellt på Jula där jag hade presentkorten. Vad det blev? Det kommer ni säkert att få reda på av den bekräftelse jagande Zekezypt.

hemma

Hemma igen. Majsan var tjurig och ville inte gå ut. Efter några timmar gick hon ut i mörkret och var ute i två timmar i kylan.

Majsan på laptop

Sedan har hon legat på laptopen och värmt sig.

Skrajsan

Medan Skrajsan värmer Lottas säng.

ägg

Jag gick ner och såg till hönsen. Fick de två äggen till vänster. Ägget längst till vänster är från en av de nya hönorna. Ägget till höger är ett köpeägg. Det med pojken på har nog den eldiga tuppen värpt.

Detta inlägg publicerades i Höns, Katt, Nöje. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Var jag än såg så såg jag en såg

  1. Ama de casa skriver:

    Ähum… Jodå. Bra affär. Tror jag… Hittills har jag sågat sågar, men Anders använder sådana.

    Jag tror att den nya hönan kommer att växa till sig när det gäller äggstorlek. Hon vill nog inte verka märkvärdig från början 🙂

    • Janne skriver:

      Du måste prova en såg någongång. Det frasar så härligt i träet. Jaha, äggen växer med hönan? Löskokt strutsägg verkar äckligt, på tal om ägg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s