Förnöjsamhet är en dygd

Rubriken låter som hämtad ur en gammal skrift och det är den. Skulle också kunna skrivas: ”Man ska vara glad och tacksam för det man har”.

sjukstuga

Sjukstugan är total. Katterna har hållit Lotta sällskap idag när hon legat i sängen efter att ha hostat sig genom natten.

majsan

Till och med Majsan har varit låg idag. Bloggandet då? Till och med det har fått stryka på foten för det har inte hänt ett jävla dugg på några dagar. Att blogga för bloggandets skull verkar meningslöst. Folk kan ju tro att jag har något slags bekräftelsebehov. Att glappkäften måste kraxa bara för märkas. Glöm det. Jag skriver om det som händer här på Skorpan.  Dock inte hur mycket febern stigit eller sjunkit sedan igår. Läs ”Om”.

sopbil

Just nu känner jag mig jävligt förbannad. På sopåkaren. Kanske håller jag på att bli frisk. Han hade satt en lapp på soptunnan. Vad det stod på den ska jag inte gå in på. Fanns inget som stämde med vad han skrivit men ändå måste han klaga. Han hade inte haft några problem. Han är ny och ska förmodligen ”pissa revir”. Han kommer alltid att klaga på något. En sån jävel ska man blåsa av direkt. Tur att man varit med så länge och träffat sådana där typer tidigare. Det värsta som kan hända är att han ”vänder” och börjar ”krypa”. Då ligger han ännu sämre till. Jag ska passa på honom om han kommer hit om 14 dagar. Förmodligen var han sur för att han får köra drygt 3 km för att hämta så lite. Det bästa är att jag kör in mina 4  soppåsar själv. Jag ska föreslå det för kommunen. Allt annat är miljöförstöring och frestande på mitt humör. Om de vill ha betalt ändå, så kan det få det. Här ska vara harmoniskt och jag betalar gärna för att slippa idiotlappar på soptunnan.

Det var mycket om lite. Skönt att få skriva av sig skiten. Förnöjsamhet skulle det vara men det sipprade ändå ut skit.

För ett år sedan och hade inte en aning om det här. Så fort det gick till bästa stället.

hässelby vardagsrum

Kontrasterna är tydliga.

städa ur    hissen

Härlig känsla när vi städade oss ur lägenheten och tog snuskhissen ner för sista gången.

skorperyd 021

För att komma till det här. När jag pratar om att ”där vi bodde i Stockholm”, så säger jag alltid Vällingby. Maltesholmsvägen i Hässelby har jag liksom förträngt.

Så egentligen, vad betyder en sur sopåkare? Jävligt mycket, för han stör friden.

Detta inlägg publicerades i Katt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förnöjsamhet är en dygd

 1. Ama de casa skriver:

  Ojdå. Måste man ha nåt att skriva om för att blogga? Då kan jag lägga ner min direkt…

  Vi hade ett ”slag” med brevbäraren angående brevlådans utseende och placering när vi flyttade till huset i Sollentuna. Vi fick mer lappar än brev, tror jag.
  🙂

  Krya på er nu!

  • Janne skriver:

   Du bloggar alltså har du något att skriva om. Ungefär som ”jag tänker alltså finns jag till”. 🙂

   Tack för krya på. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s