Hönsen sprang som yra höns

Det går framåt.

Hönsdörrren

Idag fortsatte jag med hönsdörren. Den som jag kapat för att den ska passa därinne mellan höns- och växthus.

lyftgångjärn

Måste få på ett lyftgångjärn till som försvann i och med att jag kapade dörren och karmen. Jag hade 2 st, men de var naturligtvis till en högerhängd dörr.

Lyftgånjärn på karm

Att skruva bort det där skulle inte gå; gammal färg och rostiga skruv. Skulle jag verkligen behöva åka till bygghandeln och köpa ett? Stod där och funderade. Borra bort? För bökigt. Sedan trillade 10-öringen ned.

Spräckakloss

Sågade (röda linjer) så att gångjärnet satt på en kloss och spräckte klossen med ett stämjärn. Likadant på dörrdelen. Klart på 10 minuter. Vardagsmat för en snickare men något av en seger för mig.

Hammare och stämjärn

Försänkte sedan för gångjärnet i karmen och skruvade fast det..

karm

Nu var jag ivrig med att få karmen på plats.

God dag

Hönsen brukar vara rätt nyfikna när jag gör något därinne.

Fallen karm

Jag fixerade karmen med träkilar. Sedan hände det som inte får hända! Karmen ramlade inåt mot hönsen som stod runt matrännan. På något underligt sätt så fattade hönsen faran och hann undan. Hönsen sprang som yra höns efter nedslaget och försvann bakom mig. Endast en höna stod kvar; skyddsombudet. Hon gick runt och tittade på den demolerade matrännan. Så tittade hon upp på mig. Hur i helvete gick det där till? Du får väl fästa upp karmen lite när du väger in den.

karm på plats

Jag gjorde som hon sa och fick karmen på plats. Riktade upp matrännan och slängde till dem några nävar Vårgårdaris som kompensation för obehaget. Fick ett ägg med mig. Tackade för mig och gick. Ville inte utsätta dem för någon mer prövning idag.

Lantis wunderbaum

Tog bilen bort till brevlådan. När jag klev in så luktade det fantastiskt gott. Hö! En härlig doft!

wunderbaum

Egentligen borde jag försöka få fram en Wunderbaum med hödoft till de som inte vill köra omkring med hö i bilen. Mycket god doft.

Det här inlägget postades i Höns, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hönsen sprang som yra höns

 1. Ama de casa skriver:

  Vilken tur att hönsen klarade sig! Men å andra sidan är både höns i curry och coque au vin väldans gott… 😉

  Det är få dofter som slår färskt hö 🙂

  • Janne skriver:

   Tja det finns en gräns där för mig. Skulle ha svårt att tugga på en egen höna. 🙂

   Är det inte lite konstigt att det inte finns parfymer med hödoft?

   • Ama de casa skriver:

    Vi har ätit djur med namn. Då vet jag att dom har haft det superbra under uppväxten. Men helt ”personliga” djur? Nej, det skulle jag nog inte klara. Om det inte var riktig kris. Jaime som växte upp i Spanien under inbördeskriget har berättat ett och annat. Och måste man, så måste man.
    Att inte äta husdjur är nog en i-landssak.

   • Janne skriver:

    Säkert I-land. Om det inte fanns något så skulle man t.o.m äta katt. 😀

 2. Ama de casa skriver:

  sv: Jäpp. Vägarna är också alldeles tomma när vi är ute och kör… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s