Julen verkar ha nio liv

Slutet av månaden och man blir påmind om räkningar och papper som skall sorteras och in i pärmar. I hate it. Att göra det varje gång när det kommer en räkning? Uteslutet, för det är pappersvändarfasoner. Har jobbat på kontor i 40 år och det är avslutat kapitel.

papper

Tro nu inte att jag gör det här varje månad. Var 3:e månad på sin höjd. Det räcker. Kommandoran gör det aldrig och därför tar jag hand om hennes också. Hon fixar käket på ett utmärkt sätt. Just nu doftar det paj från köket.

skåp

Lämnade skåpet öppet några minuter. Det räckte för en viss liten individ.

Något annat

När jag skulle stänga så fanns något som rörde sig i skåpet.

majsan i skåp

Majsan tar alla chanser. Skrajsan har också varit där. Ni kan väl inte undgå att se granen. Kommandoran vill ha granen kvar. Julen verkar ha nio liv. Den 1:a februari åker den ut. Katterna gjorde sitt bästa för att montera ner den i förrgår natt. Nedersta grenarna hänger som slaka mustascher på plastgranen. Katterna är mina allierade.

dörr

Fixade med dörren mellan höns- och växthus. Kortade av den 37 cm. Dörren köpte jag på ”Lattjolajban-affären” här i Ödeshög. Bara den är värd ett blogginlägg. Tröskeln inhandlades på byggmarknaden. Hönsen ska få lägga sin dret på en fin tröskel av ek.

dörrkant

När man kapar en dörr, så finns det ofta håligheter i dörren. Om den inte är massiv, förstås. Dessa håligheter måste täppas till i en dörr som skall sitta i ett hönshus.

klossar

Klossarna för att täppa hålen till fanns i den delen av dörren som kapades bort.

I hönsboken har jag läst att man ska bygga bort skrymslen och gömmor för kryp. I vårt hönshus skall det inte finnas något Sodom och Gomorra för bagg, flatlös och annat jävelstyg som kan störa hönsen och äggproduktionen.

målad

Avslutade med att måla kanten för det hade aldrig blivit gjort annars. Ibland är det bra med självkännedom. Resten får Kommandoran måla i vår.

last

Avslutade dagen med att hämta hem hö och värpfoder. Vi som städade bilen i en och halv timme innan hälsokontrollen. Vi plockade upp en liftare på hemvägen.

Liftare

Herr Solrosfrö. Nu är vi uppe i 150kg. Måtte denna vinter ta slut snart.

Det här inlägget postades i Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Julen verkar ha nio liv

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Katter bara KAN inte låta bli att kolla ifall det finns en öppen dörr… 🙂

    Julen är slut, Janne. SLUT! Och tack och lov för det!
    😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s