18 timmar

Igår fick vi storfrämmande från Nässjö. De skulle till Ikea i Jönköping och passade på att ta en sväng till Ödeshög. Från Jönköping tar det 30-45 min att köra beroende på väglag.

julkortet

Nina och Fredrik har ni sett på bild i inlägget ”Pyssel och papp”. Här en kul bild på Alma och Simon.

När de varit här 5 minuter så blev Fredrik intresserad av den där dörren som jag har ståendes på återvinningen. Han hade ju läst om den i inlägget från dagen innan. Han frågade om man måste ha dubbdäck på släpvagnen. Ja, det måste man och det finns inte på vår kärra. Synd att jag inte har något takräck, sa han. Förstod hur han tänkte. Han ville hjälpa till med att få hit dörren. Jag har ett takräck, så vi stack iväg.

fredrik med bytet

Det gick hur smidigt som helst och vi var hemma efter 1 timme. Här poserar Fredrik med jaktbytet på taket.

dörr i Den gamla damen

Nu står den där i skydd av ”Den gamla damen”. När jag tittade på den här bilden så såg jag sommardäcken. Det är nog bäst att hänga upp dem (det fixar jag själv).

Vi fikade och därefter ville Alma se hönsen. Simon somnade. Fredrik också.

Nina och Alma i hönshuset

Alma matade hönsen med färska bullar. Hönsen börjar faktiskt se välmatade ut. Berättade om mina planer här hos hönsen. Vet du att man kan köpa ekologiska ägg i affären och låta hönsen kläcka fram kycklar från dem, sa jag till Nina. Ja, svarade hon, fast då får du nog bara fram Legohöns. Det snurrade till i pallet på mig.

legohöna

Legohöns? Sa inget då men lyckades få fram att det var Leghornhöns hon sagt.

Så småningom blev det middag; Sjömansgryta och sallad.

middagsbord

Så var jag då där igen. En bloggare får aldrig glömma att fotografera maten. Hmm. Visar en bild så nära middagen man kan komma; middagsbordet. Egentligen borde jag ta en bild på Kommandoran som lagat maten, men göra jag det nu, så tar det hus-i-helvete. Klockan är bara 8.05 och hon ligger fortfarande och snusar. Jag avstår, för att det är så lugnt och tyst. Vi myser av den tysta morgontimman, katterna och jag.

Så for de då iväg, familjen från Nässjö. Bilen försvann bakom kröken. Alma somnade innan de kom ut på stora vägen. Jag tänkte. Så lätt det gick. Alltså, 18 timmar efter det att jag knystat om dörren på bloggen, så fick jag hem den. Tack!

Strax efter tomtetider med önskelistor, så kanske jag ska skriva en önskelista. Nu när det gick så lätt att få hjälp. Sagt och gjort.

sandhög

Sand, minst 10 kubik, tack.

cementsäckar

Cement av olika sorter. Lika bra att ta så många som på bilden. Greger, i Bålsta, snackar om betongfrossa, så det blir säkert gjuta varje dag.

grushög

Grus, minst 3 kubik. Så kallad Ärtsingel.

kross

Makadam 16-32. Lika bra att ta så mycket som möjligt på en lastbil. 8 kubik? Lyssna med åkeriet.

armeringsjärn  armeringsnät

Armeringjärn och nät. Snåla inte.

lekasten

100 st Lecasten.

läkt

Läkt, 400 löpmeter. Kan låta mycket men det går säkert åt.

takpapp

20 rullar takpapp till att börja med. Jag kompletterar själv om de saknas någon.

reglar

Reglar. Jisses, här finns inga gränser uppåt.

Så ska vi väl ta något till Kommandoran också.

Matjord

Ett fullt billass prima matjord.

Sist men inte minst.

hehe

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 18 timmar

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Det var ett av det mer annorlunda ”receptet” jag har sett på nån blogg 😉

  Lycka till!

 2. Ama de casa skriver:

  sv: Det är svågern som är helikopternörden här. Han har flera stycken. När han tog fram den bautastora så gömde jag mig… 😀

  • Janne skriver:

   Vettig svåger! 🙂 Jag har en liten men den duger bra till mig. Får nog inte ha en större för Kommandoran. 🙂

 3. Fredrik skriver:

  Äsch, det var inget. Kul att få se återvinningen. Kan meddela att vi köpte ett takräcke på hemvägen……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s