Återfallet

Vägen dit kunde ha varit vägen mot undergången. Himlen målade en undergångstavla.

Ödesmättad väg

Bred är den väg som leder till undergång och många är de som färdas på den, sägs det. Så många var vi ju inte, det var bara Kommandoran och jag och den här breda vägen går till återvinningen. Som ni vet, så har mina besök på återvinningsstationen varit många sedan vi flyttade hit. W lämnade efter sig mycket. Vi bad om det och tur var det, för vi har tagit vara på mycket som han tänkt slänga. Priset för det var att jag fick åka till Å med allt som vi inte heller ville ha. Ibland har jag åkt dit utan att ha något med. Det var när jag berättade det, som en läsare gav mig rådet att gå med i AÅ, Anonyma Återvinnare. Idag kom återfallet alltså.

När vi körde in på återvinningen så kom föreståndaren genast fram. Va fan har du varit? Jag trodde ett tag att du tröttnat på landet och flyttat tillbaka till storstaden. Jag har den här nu och den är din.

dörr

Där står den. Det är ju den som jag har varit här på Å och tittat efter så många gånger. Alltså inget okontrollerat Å-behov som leder till undergång i någon container.

relaxen

Hade först tänkt ha den nere i hönshuset men dit har jag skaffat en annan dörr. Den här dörren är fin och den ska jag sätta i Relaxen. Nu finns det bara en väg in och den är via gästrummet. Funkar inte eftersom vi har tvättmaskinen där. Kan inte störa gäster med tvättspring. Nu gäller det bara att få hem dörren som väger 75 kg. Släpvagnen är insnöad. Det löser sig nog på något underligt sätt.

När vi åkte hem, så sa jag till Kommandoran, att det märks redan nu att vi går mot ljusare tider. Vintersolståndet inträffade den 21 december 12.11 här i Sverige. Den 21 december? Var det inte då som världen skulle gå under? Misstolkning av Mayakalendern. Det som Mayafolken förutspådde, var att vi skulle ha vintersolstånd den 21 dec 2012 i Sverige och gå mot ljusare tider. Dessa undergångskraxare i nutid ska då alltid tolka allt till det sämre.

Vi svängde in på vägen till Äng. Vägen som leder oss till Skorpan ute i böleskogen*.

månen

Månen på väg upp för att vakta natthimlen men det var inte mörkt ännu. Jag vände mig helt om.

solnedgång

Solen ville inte riktigt släppa taget, den stjäl några minuter varje dag fram till midsommar. Vi är snart där.

*Böleskogen = urskogen

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Återfallet

 1. Lotta skriver:

  Vackra bilder och vackra ord! Lite hopp om livet i denna mörka vintertid. Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Jodå. Midsommar är snart här, och sen är det strax jul igen…
  🙂

  • Janne skriver:

   Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen… Tycker den där låten kommer alltför ofta. Nej,det ska vara varm och skönt! Jag ska klamra mig fast vid sommaren. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s