Scandal Beauty

Juldagen, God fortsättning! En sådan där härlig slappardag förutom att mocka hos hönsen och se till att de har mat. Kunde inte låta bli att kika in i gästrummet. Har funderat av och till på det där. Blir nog så att jag får sätta u-balk (av järn) på bägge sidor om väggen och dra åt med genomgående bult. Lika bra att vänja sig vid tanken.

Leder till att jag får riva bastuväggen.

bastuvägg

Iallafall där balkarna ska sitta. Jag börjar med att göra som jag tänkt från början, sen får vi se, men inte idag. Som ni ser, så använder Kommandoran bastun som torkrum. Vi är inte så där hängivna bastubadare.

Hämtade kattvatten från den gamla brunnen.

kattvatten

Katterna är kräsna och de vill helst ”dricka brunn”.

Jag fick se kallröken som W byggt i snåren. Syntes inte så bra tidigare i all grönska.

annan rök

Han använde den inte, för han hade en rök på ett närmare ställe.

hela

Ett riktigt as, en ”Scandal Beauty*”. Så ful att man garvar åt den. När vi stod och pratade om den där, så gick W’s fru iväg. Vid ett tillfälle avslöjade hon att W’s syster uttalat att det var det fulaste hon sett. W berättade att han brukade passa på att köpa på sig mängder av julskinka efter jul. Halva priset. Sedan rökte han dem på olika sätt för att få fram varianter, bl.a. Bayonneskinka. Efter att ha skivat upp och vakuumförpackat, så sålde han dem på marknader runtom i byggden. ”Sehr gut”, pengarna rakt ner i fickan, sa han med ett skratt. I huvudet på mig så började en kassaapparat klirra. Vid närmare eftertanke så ska jag avstå från något sådant. Skulle säkert resultera i att halva Östergötland hamnade på sjukhus med magsmärtor.

scandal beauty

Man kan ju undra vad han tänkte när han började närma sig taket med murningen eller var det uträknat? Jag kan föreställa mig hur den skall se ut till slut, helt inklädd i natursten och ”bullig”. Kanske ska varje besökare få mura dit en sten. Jag har sparat mängder av sten. Vad sägs?

Röken fungerar även som skorsten.

kamin1

Det finns en kamin i gästrummet och en i relaxen.

kamin2

Först var jag inne på att riva och bygga om men det blir ”en sten per besökare”.

*Scandal beauty kallade min bästa vän och jag en gammal gisten träbåt, som vi såg varje år i våra jakter på snålvarg (gädda). Bara det kan bli ett ”minne” på bloggen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Scandal Beauty

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Vilken tjusig rök! Om inte annat så är den… unik 😉

    Men du – det är helgerån att använda bastun som torkutrymme, bara så ni vet!
    🙂

  2. Carina skriver:

    En sten för varje besökare var bra. Ni har ju stor familj så det lär väl bli bra. God fortsättning på er kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s