Kraften

Lotta fick ”Julbord med konsert för två” i födelsedagspresent av sin son Dick och hans familj. Julbord med konsert i en av Malmbäcks kyrkor. De finns många kyrkor i Småland. Vi gav oss iväg till Malmbäck på fredagseftermiddagen. Ett snabbbesök på Jula i Jönköping är ett måste. Biler styr dit själv.

Det enda jag köpte var några…

Franska skruv

Franska skruv till gästrummet. Varför de heter så vet jag inte. De pratar inte franska iallafall. Kanske någon läsare vet? (Har fått en förklaring av Ama de casa, se kommentarer!)

Framme i Malmbäck och så småningom…

glögg och pepparkakor

glögg och pepparkakor hemma hos Maria och…

RobinochMaria

Robin. Annelies äldsta son i röd skjorta och Maria t.v. Den yngsta sonen…

Björn

Björn hittade en Ipad och då förstår ni.

En promenad till…

Kyrkan

kyrkan i den kalla kvällen, julstämningen knackade på..

Väldukat julbord…

julbord

bara att förse sig…

jultallrik

Äntligen har jag lärt mig att inte lägga på allt på en gång. Mycket bra julbord.

Time för konsert. Jag fråga Dick innan; är det en massa religöst? Jag tänkte då närmast på en präst som… Nej, det stämde. Musik och sång från barn och ungdomar. Efter en paus på 20 minuter så fortsatte konserten. Lite mera åt det religiösa i texterna.

Det sjöngs om Energin och Kraften. Jag satt och tittade på…

Energin

energin personifierad. Det stod en glasskiva mellan som gjorde att man inte såg tydligt. Inte kameran heller. Där skiljes konserten och jag för ett tag. Kraften fick mig att tänka på…

eluttag

elförbrukningen där hemma på Skorpan. Vem brydde sig om sånt när vi bodde i Hässelby? Jag tror att jag drabbades av el-snikenhets-syndromet. Tänk om W flyttade från detta ställe p.g.a. att de inte pallade med elräkningen på vintern? Jag får erkänna att jag blev lite lite orolig. Tänkte på lampan till hönsen, 250W. Ja, vi får väl treva runt i skenet från värmeljus inne, för de måste ha lampan. När jag varit nere och ”tittat till” hönsen på kvällen, så har de stått runt lampan.

Sen kom jag lagom tillbaka till konserten när de sjöng ”O Helga Natt”, finalen på tillställningen.

Jag var nyfiken på ”energin” bakom glaset…

Trummisen

jag lovar, hon platsar i vilket band som helst. Hon vevade på ordentligt. Finess.

Å så fanns det ju Einar och Bertil med som vanligt. Tryck här så får ni ett smakprov.

Körde hem i…

snöyra

snöyra. Hemma 24. Googlade på energiförbrukning*  till 02.00, sen Yatsi och gonatt.

*Hittade en hel del vilket ni lär få veta som betyder att det blir en…

cliffhanger

cliffhanger. Eller som vi säger på svenska ”vi får se vad som händer”.

Detta inlägg publicerades i Nöje. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kraften

  1. Ama de casa skriver:

    Jag tror det heter ”wrench screw” på engelska, så det är nog bara en felöversättning, helt enkelt 🙂

    Härligt med julbord och konsert 🙂

  2. Ama de casa skriver:

    sv: Nej det är inte i Sverige. Den där lappen hänger nere hos den skandinaviska föreningen Más Amigos 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s