Tom Dooley

Det var spännade i morse när jag gick ner till ”Tuppen jag” och hans hönor. Hade vattnet klarat sig undan köldgraderna? Jag gläntade på dörren och…

OOPS

OOPS! Något gick visst fel. Kollade på lampförpackningen: Grillampa!!!

Så kunde det gått i den sämsta av världar. Dessbättre var det inte så.

lägereld

Hela gänget stod runt vattenskålen och under värmen från lampan. Hönsen sjappade när jag öppnade dörren. Tuppen stod kvar. Han är kaxig och nyfiken. Den syn som jag fick ett ögonblick fick mig att tänka på en lägereld. Kanske ska jag rusa upp efter guran och joina sällkapet i en ”Tom Dooley”.

Tom Dooley
Written by Dave Guard

C
Hang down your head Tom Dooley
G7
Hang down your head and cry
Hang down your head Tom Dooley
C
Poor boy your bound to die
I met her on the mountain
G7
And there I took her life
Met her on the mountain
C
Stabbed her with my knife
Repeat #1

Kom att tänka på Gotland och lumpen. Sommaren -69 nere på…

Nordestrand

campingen på Nordestrand, där vi hade ett tält permanent. Drack Perlerose* och härjade på helgerna. Guran var med, en 12-strängad Framus som jag fått av Morsan. Inte vet jag vart den tog vägen sen, men det var en härlig klang i den. Lägereld och skrål.

Jag var en bra soldat och tydligen en bra kompis. Röstades fram på hela kompaniet av lumparkompisarna. Fick en bilderbok med bilder från Gotland. I den står ”Bäste kamrat och soldat”. Jag är övertygad om att orsaken till detta var…

systembolaget

att jag var äldst av alla 150 och att det bara var jag som fick handla. Det gjorde jag och det blev stressigt och tungt inför helgerna. Fick en kroppslig förändring av detta som blev bestående…

orangutang

armar som den här krabaten. Orangutangarmar.

*Perlerose har jag inte smakat på sedan dess. Det var gott sommaren -69.

Detta inlägg publicerades i Höns, Minne, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s