Det är skön puls på landet

I morse skulle jag fortsätta med Skrutti-bang-bang. Se inlägg Postorder. Jag gick ner och kollade. Såg ut precis som igår. Bilen på pallbockar och ingen hade gjord nåt.

Så här mörkt var det inte, bilden är tagen ikväll. Ni tror väl inte jag är ute och härjar i mörkaste morgontimmen? Det var blött under bilen och himlen såg grådaskig ut. Jag tog ett beslut: Inte meka idag.

Jag lastade av all ved istället.

Bara björkved i form av kluvna meterlängder och..

torra björkbrädor. Nu skulle det inte förvåna mig om det blir en mild vinter.

Därefter en fika med Lotta och sen lasta kärran med veckans återvinning och färd dit. Inga bilder för ni har sett tillräckligt med bilder på kärran med skräp och återvinningsstationen. Ingen dörr idag heller. Jag har blivit lovad en glasdörr av snubben på återvinningsstationen men den hade inte anlänt ännu. Det är delvis för dörren som jag åker dit varje vecka. Egentligen så har jag inte återvinningsnoja.

Åkte sedan till GZON, en liten mekanisk verkstad i Ödeshög. Han skulle kunna hjälpa mig med den där muttern som jag behöver; en M8x0,75. Det var mycket nära och vilken verkstad han hade.

Ville inte ta några bilder. Han kunde jag tro att jag rekade för ett senare inbrott, Stockholmsdialekt som jag har. Verkstaden såg ut som den här men med mera prylar.

Han tillverkar mycket, bland annat…

en portabel grill. Den är alltid med på fisket och jakten. Vi pratade länge och det är just det som är så skönt i en liten stad på landet; pulsen. Inget jäkt och allt får ta sin tid. Folk jäktar inte. Han letade en halvtimme i sina gömmor innan han gav upp. Jag fick lite tips. Jodå, han kände till W. Vem gör inte det i Ödeshög? Till den här verkstaden får jag säkert anledning att återkomma till.

Handlade lite på ICA innan jag åkte hem. Fräsen gillar…

så jag fick med mig ett paket. Att jag sedan råkade rasera hela högen med struvor på ICA är en annan historia. Butiksbiträdet kom med borste och sopskyffel och hjälpte till. Hon såg vänlig ut. Tur att inte Fräsen var med.

Hemma så gjorde jag proceduren med bilen…

Det är allt som behövs. Motorn kallnar och inget tak över huvudet för mössen. Det har blivit….

lugnt och bara spillror kvar av musbädden. Ingen musfälla. Vad tror ni skulle hända om man lämnar motorhuven öppen hela natten på Maltesholmsvägen i Hässelby?

Ingen motor kvar.

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det är skön puls på landet

  1. Ama de casa skriver:

    Jag citerar ur detta inlägg:
    ”Egentligen så har jag inte återvinningsnoja”

    Du vet väl att första stadiet är förnekelse? Sök upp närmaste AÅ (Anonyma Återvinningsnojare) omgående!
    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s