Det kommer att bli en kamp

Tänk er vägen från brevlådan med 2 dm snö (Vägen hem). Eller varför inte en halv meter. Vi kommer varken att hitta ut eller hem. Det finns inget avtal med bonden om snöröjning ännu. Jag får börja med…

och se hur lång det räcker. Sedan måste vi proviantera, så att vi klarar oss några dagar. Båten är iallafall säkrad…

det har blåst kraftigt här idag och presseningen sitter kvar. Jag hade ett värmelement stående därunder för att få bort iskakan (3cm) i botten på båten. Den är borta nu. Varför satte jag inte på presseningen direkt?

När jag kom ner till…det är knappt jag vågar skriva det längre…hönshuset/växthuset, så lekte blåsten med presseningen på taket. Nästa steg hade blivit….

ett hönshus mindre och vi hade fått köpa våra ägg. Jag hade kunnat ligga lite längre på mornarna. Nu blev det inte så utan jag drog en massa rep kors och tvärs över presseningen.

Repen går inte att se men presseningen ligger som slickad trots att det blåser kraftigt.

Det kommer att bli en kamp härute, var så säker.

Det är sånt här som gör att det är värt allt slit. Om ett halvår är det vår igen.

Jag har fått upp mitt bråte ur flyttkartongerna så jag slipper åka till byn så fort något ska fixas. Rörigt? Jag har stenkoll på vad som finns där för jag har sparat i minst 30 år.

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det kommer att bli en kamp

  1. Ama de casa skriver:

    Hahaha! Anders har också samlingar nere i garaget med gamla sladdar och sånt som ”kan vara bra att ha”. Och dom har faktiskt kommit till nytta. Då står jag där med långnäsa för att jag har… häcklat honom över dom där grejerna 🙂

    • Janne skriver:

      Jag har blivit häcklad i decennier över mitt ”bra att ha”. Det struntar jag fullständigt i, jag har inte ens besvarat häckleriet. Du förstår, det är ingen ide att resonera med någon som inget begriper… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s