Ny art funnen på Skorpan

Fräsen och jag skulle åka till byn och handla lite idag. Jag gick i förväg ner till bilen för att vittja musfällorna.

Som ni vet, sedan tidigare, så har jag placerat tre musfällor i vardera bil. Det har varit lugnt några dagar nu vilket gör mig ytterst misstänksam. De går inte i fällorna längre och jag vet att de är där…

Ni ser det bruna skräpet. Varje dag får jag städa bort musbädden som finns just där.  Jag stod länge och kikade på detaljerna nere i motorrummet. Kände mig som 18 igen. Då stod jag jämt med näsan i något motorrum. Efter ett tag så såg jag det…

Locket till växellådan var öppnat. Han har dragit i plasten som locket sitter fast i. Det var stängt efter servicen, det är jag helt säker på. Ursäkta den dåliga bildkvaliteten. Jag stängde fort….

locket, utifall musen skulle vara ”hemma”. Vi körde iväg och det pep inte. Om han var där så skulle  han snabbt bli förbrukad, till skillnad mot oljan som är ”long life”. Jag funderade över vilken viskositet* en mus har, när vi åkte på vägen ut från Skorpan.

Vi åkte till ”Lattjolajbanaffären” där de har allt från trådrullar till uthyrning av grävmaskiner. Köpte gardintyg och talgbollar till fåglarna. Den här…

krummeluren hackar på kåken om det inte finns någon talgboll. Utpressning kallas det. Häromdagen, när hon hackade på huset, stelnade både Lotta och jag till. Vi trodde någon knackade på dörren. Folkskyggheten smyger sig på. Vem har vågat sig ända hitut?

Nå, vad är det nu för ny art som finns på Skorpan?

Apodemus Permutato capsula. Växellådsmus. Inget är konstigt härute i böleskogen.

*Viskositet är en fysikalisk egenskap hos vätskor och gaser som betecknar deras ”tjockhet” eller interna motstånd mot flöden, och kan ses som ett mått på friktion i vätskor. I framtiden kommer även möss att ingå i mätningen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ny art funnen på Skorpan

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Vilken fin utpressare 🙂

  2. Ama de casa skriver:

    sv: Haha! 80-talet, va? Förbereder du också nån sorts utpressning? 😉

    Bilden måste vara från 1963, för då flyttade vi till Byske och huset var alldeles nybyggt. Det kanske man kan ana om man ser tomten… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s