Nöden är uppfinningarnas moder

Det regnar in. Nej, inte där vi bor utan i….

skarven mellan hönshuset/växthuset. Inte undra på…

rena rama lappverket. Det finns en del att göra med detta; fixa ränndalen och gå in med taket på växthuset så att det möter tegelpannorna. Dessutom behöver hela tegeltaket läggas om. Det är inte rätt avstånd på bärläkten.

Förmodligen har det legat ett annat tegel på taket. Jag har allt material för att göra allt, men det är inte rätt tid att göra det nu. De regnar var och varannan dag. Ändå så måste jag se till att det inte regnar in, för jag ska bygga en vägg, med dörr, därinne mellan hönshuset och växthuset. Hur ska jag då göra? Det var just det som var min plan. Funderade hela gårdagen på hur det skulle gå till i detalj.

Det kan tyckas att det är mycket kring detta hönshus, men därinne finns 7 själar som ligger oss varmt om hjärtat. Har man djur, så ska de ha det bra. Annars ska man inte ha några. Höns är mycket trevliga djur och roliga att titta på.

På Clas Ohlson köpte jag två…

stora presseningar. En ska vara till båten och en till….

Jag visste precis hur det skulle gå till, hur den skulle komma dit upp utan att haka i och strula. Nedan följer några bilder på själva arbetet.

    

    

Lite justering innåt av ”glidskenorna” på taket. Ringde Lotta för i nästa moment underlättar det om man är två.

Vi drog i varsitt rep på andra sidan hönshuset och presseningen gled upp och det var bara att fästa den. Lotta lurvade upp och satte på ”potäterna”.

Klart. Nu kan det regna bäst det vill.

Om Greger i Bålsta hade varit här när jag förberedde, så hade han sagt: Va fan, det är väl bara att lägga på’n och så hade han gjort det. Skillnaden mellan honom och mig är att han kan flyga men det kan inte jag. Greger* in action:

Så jag fick göra det på mitt sätt. Längsta tiden tog att leta efter verktyg och skruv. Jag måste få ordning på snickarverkstan, så kommer det allt att gå mycket snabbare med allt.

Klart, skrev jag. Inte riktigt, det skulle….

julpyntas också. Nu så. Detta vet inte Lotta ännu. Hon får reda på det här.

Nå, visst höll jag väl vad jag lovade igår, att ni skulle få se något ni aldrig sett:

Ett julpyntat hönshus/växthus med regnkappa!!!

*Bilderna på Greger är publicerade med familjens medgivande.

Detta inlägg publicerades i Höns, Sysselsättning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nöden är uppfinningarnas moder

 1. Ama de casa skriver:

  Vad duktig du är! Även om jag tycker att du har tjuvstartat med julen. Jag tror inte jag vill öppna julkartongen i år. Less på en som bor där… 😉

  Klart man ska ta hand om sina djur! (Utom myror, dom ska man vräka). Jag gillar också höns, dom är härliga 🙂

  • Janne skriver:

   Duktig..hmm..men tack ändå. Så mycket väsen för en pressening men, som du vet, det är mycket ”spel för galleriet”. 🙂
   Jag längtar efter den där figuren du har i lådan! 🙂 Det brukar bli galet när han är med. Eller galnare rättare sagt. 🙂

 2. LiLo skriver:

  Så klart hönsen ska ha det torrt och fint pyntat!

  Tänk om jag hade ett växthus, vilka mängder av chili jag skulle kunna få 🙂

 3. Elin & Rickard skriver:

  Hej! Nu har vi kikat in på din blogg! Här ser ni ut att bo bra, ni blir inte sysslolösa iaf 🙂 Trevlig blogg med mycket bilder, det är bra! Vi har med en blogg om vårt husbygge. Mvh Elin & Rickard i Nässjö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s