Elda inne och elda ute

Idag är det vedens dag igen. Jag skrev vedens och inte vredens. Här på Skorpan finns ingen vrede. Möjligen kan jag bli lite arg på mig själv när jag klantar till det. Som när jag tappar glasögonen i filmjölken eller placerar halva lunchen i knäet. De som känner mig känner också till detta och har sett det ”live”. Dessbättre så får jag tillbaka riktigt roliga kommentarer, som när jag la ut denna bild på FB….

Ander H: Man äter med ögonen sägs det, inte med glasögonen.

Christer J: Det är bara kanelen som saknas.

I morse var vi nere hos hönsen och fixade innan vi drog iväg till vedpatronen. Igår kom Lotta med den ljusa ideén att ställa…

hönsens ”matränna” ett stycke från gruset, som ni kan se uppe i det högra hörnet. Hönsen sprätter alltid och då hamnar det grus i matrännan. Så får jag stå där och plocka grus. Det slapp jag nu. Jag gav henne kredit för detta. Jag sa: Va bra att du kom på…längre kom jag inte för i klivet över rännan så råkade den fastna under foten. Skramlet från den var ett sådant där retfullt.

Lotta fick vatten på sin kvarn. Hon pratar om drulleförsäkring var och varannan dag. Jag sopade ut det spillda hönsfodret i växthuset utan att någon ruta gick sönder och fyllde på nytt.

Kommendoran har sagt att hon tar hand om eldningen inne så får jag elda ute i min tunna. Kanske inte så dumt, när jag tänker efter.

Så kom vi iväg efter att ha ”vittjat” bilen. Jo, det var en liten rund mus i buren. Vi släppte den i närheten av Trehörna. Han stack till skogs, om han inte hittar så kan han ju fråga efter hjälp i Trehörna. Där finns det orienterartraditioner, om jag inte minns fel.

lifta1

Jag är glad att musen inte stack under bilen för kanske han tjuvåkt hem igen.

Framme hos vedpatron så var de bara att lasta.

Observera den blå ”giljotinen” , 22 tons tryck, både kapar och klyver. Med den skulle man kunna göra bort sig ordentligt så att man skulle kunna uppträda på cirkus; ”mannen med 4 armar och ett halvt ben”.

Lastningen var inte över ännu, vi åkte ner till den gamla…

kvarnen för att lasta….

fina torra björkbrädor som ratats vid möbeltillverkning en gång i tiden.

Jag kastade ner och…

Lotta lastade. Inga bilder på själva lastningen, för vi höll ett högt tempo och jag glömde helt enkelt bort.

En liknande bild som den här…

tog jag i ”Vedens dag” på den gamla bloggen. Fyra sådana här lass till, så har vi fått hem allt.

Något om den gamla kvarnen och omgivningen:

Renoveringsobjekt? För 500:- är den min men det finns annat att göra på Skorpan.

Samma med den här. Gaffeltruck känns rätt onödigt.

Inne i kvarnen…

luktar det varm olja, maskin och trä. Här inne står en generator som förser patron med el. Forsen brusar utifrån. Här skulle jag kunna stanna i timmar och kika men fräsen står utanför och undrar nog vart jag tagit vägen.

Finns mycket här…

    

   

   

undrar om han längtar efter pensionen. Han skulle kunna bli elpatron* också.

   

Vi åkte hem med sug i magen. Stannade till vid det nyöppnade…

För klaffsigt, tyckte Lotta. Jag höll med, skulle behövt följa…

en känd mans exempel.

När vi gick därifrån sa jag till Lotta:

På vissa ställen har man varit två gånger på samma gång, första och sista gången.

Nu till ”kockarnas kamp” har vi ätit risgrynsgröt. Jag grejade att fixa min portion på det  2:a försöket. På det första försöket försåg jag högen risgrynsgröt med kanel…

från det här hålet. Halva innehållet försvann ur burkj…. Här saknades inte kanelen. Jo, möjligen i burken. Idag är det en sådan dag och jag bjuder på det.

*Elpatron på två ben.

Det här inlägget postades i Lek med ord, Sysselsättning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Elda inne och elda ute

 1. Carina skriver:

  Tur att Lotta finns i närheten. Annars vet man aldrig vad som kan hända på Skorpan…

 2. Janne skriver:

  🙂 Så är det ibland. Om hon klantar till det ska du få veta det. Hon berättar inte.

 3. Ama de casa skriver:

  Hahaha! Tips: Senilsnören till brillorna skulle kunna rädda dig från frukostolyckor. Lotta får rädda dig från allt det andra 🙂

  PS: En gaffeltruck är väl jättebra att ha! Kan ta en himla tid innan jag kommer upp med den där andra lyftmanicken… 😉

 4. Ama de casa skriver:

  sv: Marknaden ställs inte direkt in vid regn, men den blir tunnare. Om det spöregnar så är det inte många som ids ställa upp sina stånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s