34:an

Dagen började segt. Regnade ute. Lotta stack iväg till Nina i Nässjö för att passa Alma. Ingen Yatsy. Hängde med fb ett tag, tittade ut, slutat regna och kom genast på vad jag skulle göra.

Riva hönsgården! Ett hönsens kåkstad efter alla påbyggnader. Lerigt är det därinne också. Tuppen ser som en lergök när han varit där och steppat för hönorna.

Laddade med verktyg och småsjöng på 34:an

Ja nu är det slut på gamla tiden
nu är det färdigt inom kort.
Nu ska hela rasket rivas,
nu ska hela rasket bort.

Den glättiga sången förbyttes ganska omgående i…

Saatana perkele! Vilket jävla skit att sitta ihop, på ren svenska. Dubbelvikt fick jag gå också till ankompanjemanget av klaffset av de leriga skorna. Ett tag såg det ut som jag hade skostorlek 62. Alltså, hönsnät och Plastic Padding* har jag ganska stor erfarenhet av men hönsnät fasthäftat på trä är ett gissel.

På tal om gissel…

brännässlor. Det måste väl ändå vara den Ondes gåva till mänskligheten i form av växt. Nu kommer ”nässellovers” att protestera; ”de är ju så fina att göra soppa på när de är nyss komna….oh, vilken god soppa det blir”.  Ja, men resten av året då!? Ställer bara till elände och det säger jag nu när sitter här med brända händer. Har inte smakat sådan soppa och tror inte den slår Zuccinisoppan på långa vägar.

Hönsnät häftat på surt trä med brännässlor insnikade. Det blev mycket sveda i munnen också.

Gissa vad jag hittade långt ut i hönsgården!

Den här. Som jag letat efter den. Jag ställde den ifrån mig i växthuset. Oladdad, alltså den var inte uppspänd men med skinka på. Jag tror att  ”Iller the killer” släpat med den som ”skinkplanka take away”.

Jag gjorde ett fynd till i närheten av hönsgården….

en spade. Jag gör fynd varje dag här på Skorpan. Snart hittar jag väl de där två flaskorna fint vin, som W efterfrågat flera gånger. Vin försvinner ju så lätt….

Och så det här, som Lotta tror är ”Iller the killers” bostad….

ska bli ett ankhus i vår = mer dret under mina skoslulor. Kanske ställer jag det på vägen i hög snö innan bonden kommer med plogen. Om han nu plogar i vinter. Observera att det är hjul på’t.

Ja, då var det klart!

En del markarbeten kvar men det tar vi en annan dag.

I morgon blir det en tur till..

återvinningen med bråten. Trä eller metall? Jag har rensat tillräckligt…

och fått lite lön för mödan. Fantastiskt att inte…

kraften tog slut i den här uppladningsbara. Kraften har iallafall sinat i mig. Nu går jag upp och käkar av Lottas sjömansgryta som hon gjorde igår. Positivt att W använt skruv med torxhuvud** annars hade svedan i munnen blivit ännu värre.

* Hönsnät och Plastic Padding i kombination var ett sätt att laga större rosthåll i  bilar på 60- och 70-talet. Inget att komma till bilhandlarn med.

** Torx

    

Skruv med torxhuvud             skruvas med torx

Detta inlägg publicerades i Höns, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 34:an

  1. Ama de casa skriver:

    Hahaha! Det som slår mig när jag läser detta inlägg är:

    – Vad FIN den är – är den nylackad?

    😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s